Ieșenii așteaptă montarea altor 100 de panouri electronice în stațiile de transport

duminică, 06 februarie 2022, 10:45
1 MIN
 Ieșenii așteaptă montarea altor 100 de panouri electronice în stațiile de transport

La sfârșitul anului trecut a fost organizată o licitație pentru achiziționarea a 100 de panouri cu afișaj electronic ce urmau să fie montate în tot atâtea stații de transport din Iași. 50 urmau să fie amplasate până la sfârșitul lunii decembrie, iar altele 50 pe parcursul acestui an. Însă călătorii încă așteaptă, fără a le vedea în oraș.

Valoare contractului pentru cele 100 de panouri fusese estimată în septembrie la 1,4 milioane lei (280.000 euro). La începutul lunii noiembrie, Compania de Transport Public (CTP) a semnat un contract în valoare de 100.000 de euro pentru achiziționarea primelor 50 de panouri.

"Sunt absolut necesare aceste panouri în toate stațiile, fără excepție. Încă mai există tramvaie care ajung fără a fi anunțate, probabil cele fără GPS, timpii afișați se mai prelungesc, însă sunt extrem de utile aceste tablouri pentru că știi cum să te orientezi. Vezi că în următoarele 20 de minute nu vine autobuzul care îți trebuie, încerci altă variantă, nu stai să tot privești în zare", spune o ieșeancă.

În momentul de față, CTP are 38 de panouri informative instalate în stațiile principale. Achiziția acestora s-a făcut în februarie 2020.

Noile tablouri electronice urmează să fie montate dinspre centru spre periferie, având prioritate stațiile cele mai aglomerate.

O altă problemă o au ieșenii cu automatele de plată Epin. Acestea refuză majoritatea bancnotelor, devenind o chestiune de noroc cumpărarea unui bilet.

"Uneori am reușit rapid să-mi iau bilet, alteori m-am dat bătut. S-a întâmplat să-mi fie respinse aproape toate bancnotele pe care le băgam în fantă", a mărturisit un ieșean.

Comentarii