Înrolări întârziate la Politehnica Iași

joi, 17 septembrie 2020, 01:43
2 MIN
 Înrolări întârziate la Politehnica  Iași

 

Mensah şi Castro vor putea juca la club abia luna viitoare. Accidentarea lui Frăsinescu este serioasă, dar Iaşul nu are bani pentru a plăti salariul unui stoper de mare calitate

 

„Ziarul de Iaşi” v-a informat recent despre faptul că printre jucătorii înrolaţi în ultima perioadă se numără extrema Joseph Mensah şi atacantul central Facundo Castro. Fiecare dintre cei doi a semnat în această lună contracte pe doi ani cu Poli. Antrenorul ieşenilor, Daniel Pancu, se va putea baza pe cele două achiziţii abia de luna viitoare. “Mensah şi Castro sunt extracomunitari. Formalităţile legate de legitimările unor astfel de jucători sunt de durată. În plus, sunt probleme legate şi de contextul actual. Pe Mensah am reuşit să-l aducem la Iaşi, la Castro mai durează până va ajunge în Copou. Sperăm ca în circa o lună ambii să aibă drept de joc. La Mensah va fi mai bine, pentru că el începe deja să se adapteze cu oraşul şi echipa. Sper ca şi integrarea lui Castro, care a jucat până acum doar în Argentina, să nu dureze foarte mult” a declarat preşedintele Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv. Mensah (26 ani), care a mai jucat în România la Sepsi Sfântu Gheorghe, este ghanez, iar Castro (24 ani) – argentinian.

În ceea ce priveşte ultimul post rămas descoperit, cel de stoper, nu s-au făcut progrese. Iar în zona amintită necazurile sunt serioase. Cosmin Frăsinescu, jucător care a absentat în etapa a II-a, în meciul de la Botoşani, din cauza unor probleme musculare apărute după prima rundă, a suferit duminică, în disputa cu Gaz Metan Mediaş, o recidivă. Ieri, şefii clubului au anunţat că fotbalistul în vârstă de 35 de ani va lipsi două-trei săptămâni. În atare condiţii, Poli a rămas în zona centrală a defensivei pentru următoarele două meciuri doar cu două soluţii, Ovidiu Mihalache (36 ani), care se află la apusul carierei, iar în sezonul trecut a fost lovit des de accidentări şi crudul Nikos Baxevanos (21 ani), care abia a prins câteva minute la seniori, în acest an. Drept urmare, Poli caută acum un fundaş central de bază, capabil să joace imediat. Din nefericire pentru Politehnica, variantele viabile apărute solicită salarii pe care echipa ieşeană nu le poate acoperi, astfel că gruparea “alb-albastră” continuă să caute un jucător care să acopere punctul vulnerabil al echipei.

Politehnica se va mai antrena astăzi şi mâine în Copou, iar vineri la prânz va pleca spre Arad, cu autocarul (se va face o haltă la Cluj), pentru meciul de duminică, din etapa a IV-a a Ligii I de fotbal, cu UTA. Disputa cu arădenii va începe la ora 18:45.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii