Israelul a primit primele pilule anti-COVID de la Pfizer: Pavloxid

joi, 30 decembrie 2021, 21:39
1 MIN
 Israelul a primit primele pilule anti-COVID de la Pfizer: Pavloxid

Israelul, una din ţările cu cel mai mare grad de vaccinare împotriva coronavirusului, a primit joi primul transport de pilule pentru tratamentul COVID-19 de la producătorul american Pfizer.

Medicamentele "ne vor permite să trecem peste vârful valului Omicron, care urmează", a declarat premierul Naftali Bennett după aterizarea la Tel Aviv a avionului companiei El Al care a adus Pavloxid de la Liege, din Belgia.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a autorizat săptămâna trecută tratamentul comercializat de Pfizer sub denumirea de Pavloxid, care reduce cu 88% spitalizările şi decesele pacienţilor cu risc ridicat, dacă este administrat în primele cinci zile de la apariţia simptomelor de COVID-19. Testele clinice care atestă eficienţa au fost făcute pe mai mult de 2.200 de persoane.

"Este un element cheie, alături de vaccin şi de mască, în strategia care are ca obiectiv de a curma valul de Omicron", a declarat epidemiologul Ran Balicer, director pentru inovare al casei de asigurări de sănătate Calit din Israel.

După părerea sa, tratamentul de la Pfizer ar putea salva pacienţii cu riscul cel mai ridicat de a prezenta simptome grave legate de coronavirus. Pentru acestea, "medicamentul ar putea reduce dramatic riscurile, dacă infectarea este detectată rapid, ceea ce va permite şi reducerea presiunii asupra spitalelor", a precizat expertul.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii