Johnson & Johnson a cerut autorizarea vaccinului său anti-Covid în Uniunea Europeană

marți, 16 februarie 2021, 21:26
1 MIN
 Johnson & Johnson a cerut autorizarea vaccinului său anti-Covid în Uniunea Europeană

Agenţia Europeană a Medicamentului a primit marţi o solicitare oficială din partea companiei farmaceutice Johnson & Johnson pentru autorizarea condiţionată a vaccinului anti-COVID-19.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice, la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

Vaccinul produs de această companie se administrează într-o singură doz, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii și nu trebuie să fie transportat la temperaturi foarte scăzute în congelatoare specializate.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii