Kievul, atacat iar de rușii invadatori. Ucrainenii au doborât 45 de drone și rachete inamice

luni, 29 mai 2023, 08:40
1 MIN
 Kievul, atacat iar de rușii invadatori. Ucrainenii au doborât 45 de drone și rachete inamice

Ucraina a fost atacată cu 54 de drone iraniene, în același timp, în noaptea de sâmbătă spre duminică. 36 dintre acestea au fost doborâte, a anunțat președintele Volodimir Zelenski. Luni dimineața, rușii au lansat un nou atac masiv cu drone și rachete asupra Kievului, relatează CNN. În mesajul de duminică seară, Zelenski a transmis că în curând țara sa va pune capăt despotismului Rusiei. Pare o confirmare că mult-așteptata ofensivă este pregătită să înceapă.

 În același timp, oficialii ruși continuă să amenințe. Într-un interviu acordat BBC, ambasadorul rus de la Londra a spus că „că este o mare greșeală dacă cineva crede că Ucraina va învinge” și a avertizat că Rusia are „resurse enorme” şi „încă nu a început să lupte serios” în Ucraina. Între timp, Banca centrală a Rusiei transmite că sancţiunile şi presiunile asupra băncilor străine au afectat piaţa valutară a ţării, relatează Reuters.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât peste 40 de „ținte aeriene”, inclusiv drone și rachete, care se îndreptau spre Kiev luni dimineața, au transmis autoritățile ucrainene, potrivit CNN. Noul atac vine la o zi după ce un val uriaș de drone rusești a vizat Kievul, marcând cel mai mare atac de acest fel asupra capitalei de la începutul conflictului, relatează sursa citată. O persoană a fost ucisă duminică din cauza căderii de resturi. Luni nu au fost înregistrate victime încă.

 

Comentarii