De Business

Punem punctul pe știi

Kituri de depistare a coronavirusului, aduse din Coreea de Sud de o firmă din Iași

duminică, 22 martie 2020, 17:17
2 MIN
 Kituri de depistare a coronavirusului, aduse din Coreea de Sud de o firmă din Iași

Cristina Hristodorescu, administratorul companiei ieșene Praxis Medica SRL, care a semnat un contract cu un producător sud-coreean pentru a importa echipamente și kituri de testare pentru coronavirus, a declarat că a acestea au fost cumpărate pana in acest moment doar de catre ONG-uri pentru a fi donate spitalelor.

”Spitalele si DSP-urile au primit oferta noastra, insa probabil inca nu s-au decis”, a arătat Cristina Hristodorescu, adăugând că ”încă de la începutul raspandirii virusului in Europa am rugat compania Bioneer (din Coreea de Sud – n.red.) sa rezerve 30 de echipamente pentru Romania si cat mai multe kituri de testare. Dar pentru ca in Europa si cu precadere in Italia situatia este foarte grava, productia lor a crescut si livrarea se face dupa regula primul venit, primul servit. Asa ca am vrut sa securizez aceste echipamente cu un contract ferm pentru Romania”.

Întrebată dacă autoritățile medicale și spitalele au cerut aceste kituri, Cristina Hristodorescu a spus că ”am fost contactati telefonic ieri (vineri – n.red.) de catre o persoana din Ministerul Sanatatii pentru o posibila achizitii de 45.000 de teste cu fonduri de la Banca Mondiala, dar doar atat. Spitalele si DSP-urile au primit oferta noastra, insa probabil inca nu s-au decis. Sincer, mi-as dori ca spitalele din Romania sa achizitioneze aceste echipamente, cu atat mai mult cu cat cererea din partea Europei este foarte mare si stocurile de reactivi se rezerva cu banii in avans la producatori. Dupa ce vor incepe testarile in numar mai mare vor fi mult mai multe cazuri declarate”.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii