La braţ cu zeiţa Fortuna

luni, 17 septembrie 2018, 01:43
4 MIN
 La braţ cu zeiţa Fortuna

 

FC Voluntari – Poli Iaşi 2-3 (0-2), în etapa a VIII-a a Ligii I de fotbal . Poli a câştigat cu mare şansă meciul cu cea mai slabă echipă din campionat. După ce a condus la pauză, Iaşul a făcut pasul înapoi, a fost dominată net şi egalată, meciul decizându-se în prelungiri, când ilfovenii au trimis în bară, iar Mihăescu a marcat

 

Voluntari: Vâtcă – Ricardinho, Balaur, Armaş (’75 – Zgrablic), Vlad – Răuţă, Laidouni – Căpăţînă (’85- Deac), Belahmeur, Ciucur (’65 – Malfleury) – Tudorie. Antrenor: Mircea Rădulescu.

Iaşi: Rusu – Bosoi, Mihăescu, Frăsinescu, Panţîru – Cioinac, Qaka – Platini (’72 –  Mimoun), Flores (’60 – Enoh), Sin – Cristea (’85 – Bekui). Antrenor: Flavius Stoican.

 

Cartonaşe galbene: Balaur (‘90^3) – Sin (’46), Enoh (’85).

Arbitri: Marian Barbu; Ciprian Danşa, Valentin Dumitru.

 

0-1, min. 13: Vîtcă a boxat greşit după un corner executat de Cristea, Cioinac a trimis peste portar, de la cirrca 14 metri, în poarta goală;

0-2, min. 36: Sin, cu un şut din lateral stânga la colţul lung;

1-2, min. 56: Vlad a pasat de pe stânga, Qaka nu a ajuns la minge, Căpăţînă a preluat, l-a fentat pe Panţîru şi a înscris de la 11 metri;

2-2, min. 79: Laidouni a lobat mingea în adâncime, Malfleury a înscris din prima, de lângă Mihăescu, de la 8 metri;

2-3, min. 90^4: Mimoun a centrat din lateral stânga, Enoh a reluat cu capul, Balaur a respins până la Mihăescu, fundaşul înscriind din careu.

 

Aseară, la Voluntari, fără să exceleze, Politehnica s-a distrat în prima repriză cu o echipă care a arătat din plin că linia de clasament din startul sezonului, care conţinea doar două remize şi cinci eşecuri, nu era întâmplătoare. Ieşenii au luat tare “lanterna”, singura formaţie fără victorie din prima ligă, Sin trimiţând în bară în minutul 4. Peste nouă minute, Cioinac a profitat de o eroare gravă a lui Vîtcă şi a deschis scorul, iar Cristea (’21 – lovitură liberă, de la peste 25 de metri) a fost la un pas de a majora avantajul moldovenilor, lucru reuşit în minutul 36 de Sin. În tot acest timp, FCV a trăit din şutul-centrare a lui Belahmeur (‘4), care a trecut prin faţa porţii, şutul lui Ciucur (’24), trecut pe lângă poartă şi o nouă încercare a lui Belahmeur (’33 – a apărat Rusu), toate fără grad ridicat de periculozitate.

După odihnă, s-a jucat însă alt meci. Inexplicabil, Iaşul a făcut pasul înapoi, a căzut total, permiţând unei grupări care se  arată rătăcită în Liga I să preia controlul şi să domine chiar cu autoritate. Efectele s-au văzut pe tabelă. După patru şuturi cadrate trimise în intervalul de minute 49-53, nepericuloase, Voluntari a redus din handicap prin Căpăţînă (’56). Apoi, Rusu (’59 – a parat şutul lui Ciucu) a amânat egalarea până în minutul 79, când Malfleury a taxat un nou moment de reverie a defensivei moldave.

Soarta partidei s-a decis în prelungiri. Zeiţa Fortuna nu a fost de acord să trimită punctele spre echipa gazdă, care a dominat autoritar la capitolul statistic (53% posesie, 14-8 la şuturi, 8-4 la încercări cadrate, 7-1 la cornere), a protejat Iaşul la şutul lui Malfleury (‘90^1), care a lovit bara şi a trimis punctele spre Copou, prin intermediul lui Mihăescu, care a punctat în ultimul minut al prelungirilor!

 

Cioinac şi Mihăescu, la primele reuşite în Liga I

 

^ Deşi a făcut un singur antrenament alături de coechipieri, Platini, abia revenit din Iran, a fost titularizat. ^ Bosoi a bifat primul meci ca titular la Poli în acest sezon, el fiind folosit până acum doar câteva minute, în prima rundă, la Craiova. ^ Cioinac, care are 27 de ani, şi Mihăescu, la 30 de ani, au marcat pentru prima dată în Liga I. ^ Enoh a debutat la Poli. ^ N’Dongala, Sanoh şi Aguinaldo nu au făcut deplasarea, iar Gallego şi Chelaru nu au prins banca de rezerve. Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Cobrea, Pîrvulescu, Zaharia şi Petre. ^ Cu toate că Poli a anunţat că s-a despărţit de Andrei Tohăneanu, medicul care a început campionatul la Iaşi a fost prezent pe banca oaspeţilor. ^ În condiţiile în care gazdele au fost echipate în albastru, Poli a jucat în echipament complet negru. ^ Titulari la FC au fost şi doi foşti jucători ieşeni, Ciucur şi Răuţă. ^ Deşi FC Voluntari anunţase că echipa e condusă de Dinu Todoran, în acte figurează ca şef al băncii tehnice a ilfovenilor Mircea Rădulescu. ^ Gazdele au mizat pe un debutant, basarabeanul Armaş, în centrul liniei defensive. ^ La meci au asistat, printre alţii şi Mircea Lucescu, actualul selecţioner al Turciei, care a stat alături de simbolul Rapidului, ex-ieşeanul Daniel Pancu. ^ Flavius Stoican: “O victorie importantă, care ne dă moral bun înaintea meciului cu Dinamo. Trebuie să facem totul să câştigăm această partidă, Avem un culoar favorabil pentru a ajunge în primele echipe ale campionatului”.

foto: www.politehnicaiasi.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii