Lotul Iașului prinde contur

joi, 28 mai 2020, 01:43
3 MIN
 Lotul  Iașului  prinde contur

 

Politehnica este optimistă că nu va pierde vreun jucător până la finalul sezonului. S-a bătut palma cu FCSB pentru Târnovanu, Şerban şi Horşia.Poli are acum sub contract 21 de fotbalişti până în august şi nu crede că va avea probleme privind prelungirea înţelegerilor altor patru jucători. Singurul semn de întrebare este legat de Andrei Radu.

 

Politehnica Iaşi este foarte aproape de a fi liniştită din punct de vedere al efectivului până la finalul campionatului. Reamintim, la Poli apăruseră mari probleme atunci când s-a anunţat că sezonul în curs se va prelungi după 30 iunie. Asta pentru că echipa mai avea sub contract din iulie doar 11 jucători pe care antrenorul Mircea Rednic îi pregătise înainte de întreruperea sezonului, apărută pe 12 martie, din cauza pandemiei de coronavius. Aceştia erau Platini, Nicandro Breeveld, Juan Pablo Passaglia, Manuel De Iriondo, Lucas Chacana, cruzii Teodor Axinte, Răzvan Onea şi Alexandru Zaharia şi „nedoriţii” Rodny Lopes Cabral, Doru Popadiuc şi Gai Assulin. Facem menţiunea că ultimul, care nu a ajuns nici ieri în România, ar putea relua antrenamentele după ce va fi reluat campionatul, pe 12 iunie! Rând pe rând însă, preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv, a început să-i convingă pe ceilalţi componenţi ai lotului să îşi prelungească înţelegerile până la începutul lunii august, atunci când se prevede că se va încheia sezonul, condiţiile de salarizare fiind aceleaşi ca până la întreruperea fotbalului în România. Astfel, scenariile care afirmau că jucătorii, nemulţumiţi că au fost trimişi în şomaj tehnic în perioada 24 martie – 15 mai, perioadă în care au încasat circa 700 de euro lunar, vor forţa mâna conducerii, fie pentru măriri salariale, fie pentru prelungiri pentru un an, s-au risipit treptat.

Rând pe rând, au semnat prelungirile Andrei Cristea, Cosmin Frăsinescu, Ovidiu Mihalache, Denis Rusu, Răzvan Grădinaru şi Bourama Fomba, precum şi Rednic şi asistenţii săi, Costel Pană şi Benone Dohot. Ieri, Politehnica a anunţat că a ajuns la acorduri şi cu Ştefan Târnovanu, Sorin Şerban şi Ovidiu Horşia, după ce s-a bătut palma cu FCSB pentru prelungirile împrumuturilor celor trei până la finalul sezonului. În plus, şi Michael Omoh a semnat pentru a rămâne în Copou până la începutul lui august. Politehnica vrea acum să limpezească situaţiile lui Habib Habibou, Aleksandru Longher, Linas Klimavicius şi Kevin Luckassen, ultimii doi fiind în izolare după ce au ajuns duminică seara în Iaşi. Conform şefilor clubului, nu vor fi probleme cu niciunul din cei patru jucători amintiţi, toţi fiind aduşi în iarnă de Rednic.

Singurul semn de întrebare pare a fi Andrei Radu. Acesta este împrumutat până în iunie de la CFR Cluj, de unde are dreptul să încaseze o mărire de salariu din vară şi nu a dat încă un răspuns legat de planurile pe care le are în luna iulie.

Un capitol aparte îl reprezintă Narcis Bădic, jucător care nu a mai fost convocat la antrenamente înainte de întreruperea sezonului, când a fost asigurat că îşi va primi salariul până pe 30 iunie, chiar dacă nu se va mai pregăti. Ţinând cont de problemele de efectiv care se prefigurau şi de programul încărcat pe care Poli l-ar putea avea, cu 14-17 meciuri în mai puţin de două luni, Bădic a fost rechemat la echipă săptămâna trecută, când a fost reluată pregătirea şi e în cantonament alături de coechipieri. Situaţia lui va fi limpezită luna viitoare, în funcţie de evoluţia stării sale medicale. Tot din cauza îngrijorării legate de efectiv, în cantonament e prezent şi tânărul Francisc Cristea, care fusese trimis la juniori la începutul anului. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii