Mai mulţi miniştri sunt în vizită electorală în judeţul Iaşi. Ce au promis ei?

miercuri, 02 decembrie 2020, 14:36
2 MIN
 Mai mulţi miniştri sunt în vizită electorală în judeţul Iaşi. Ce au promis ei?

Trei miniştri sunt în acest moment în vizită electorală în judeţul Iaşi. Este vorba de Raluca Turcan, vicepremier, Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, şi Lucian Bode, ministrul Transporturilor. Ei au fost prezenţi şi în vizita efectuată în judeţul Bacău, aici au fost în plus preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. 

UPDATE: Ministrul Lucian Bode nu a mai venit la conferinta de presa pe care o avea programata in dupa amiaza acestei zile. 

TEXT INITIAL: La ora 16, Turcan, Boloş şi Bode vor susţine o conferinţă de presă. Delegaţia guvernamentală a vizitat Parcul Industrial de la Miroslava şi Fabrica de Antibiotice. La ieşirea de la producătorul de medicamente, ministrul Marcel Boloş a „adus” la Iaşi, într-o singură declaraţie, aproape un miliard de euro: „Discutăm de Spitalul Regional (de Urgenţă, n.r.) Iaşi, cu o valoare de 500 de milioane de euro, discutăm de viitorul Institut (Regional, n.r.) de Boli Cardiovasculare, care este o nevoie pentru Moldova şi pentru cei care au aceste afecţiuni la nivelul judeţului Iaşi, cu o valoare estimată de peste 300 de milioane de euro, dar şi de Institutul Oncologic, care se va bucura de o investiţie estimată la 50 de milioane de euro. Cu aceste investiţii, judeţul Iaşi, din perspectiva Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, este aproape pe primele locuri, pentru că sunt investiţii în valoare de peste 850 de milioane de euro, investiţii aş putea spune record”

Amintim că planul respectiv, aflat în consultare publică pe pagina de internet a Ministerului Fondurilor Europene, menţionează Spitalele Regionale care vor fi construite la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, dar fără să precizeze că ar fi incluse pentru finanţare prin PNRR. De asemenea, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară nu este menţionat în varianta planului publicată pe pagina MFE şi nici investiţia pentru IRO. Aşa cum am mai relatat, Iaşul figurează în plan cu o bretea de la viitoarea autostradă A8 (de la ieşirea din Leţcani spre Podu Iloaiei) la viitoarea centură de trafic uşor Dacia-Nicolina, respectiv la capătul acesteia de la Uricani. Singura investiţie consistentă menţionată în PNRR pentru Iaşi este traversarea vestului extrem al judeţului de autostrada A7, respectiv de segmentele Bacău-Paşcani-Suceava.

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii