Mărturia unei femei care luptă în Ucraina: Nu-i urăsc pe toţi ruşii

luni, 09 mai 2022, 10:26
2 MIN
 Mărturia unei femei care luptă în Ucraina: Nu-i urăsc pe toţi ruşii

30.000 de ucrainence luptă pe front, cu arma în mână, împotriva ruşilor care au invadat militar Ucraina. Multe şi-au lăsat copiii acasă, în condiţii nu tocmai sigure, sau în străinătate şi sunt deja de trei luni în prima linie a războiului.

PressHUB a discutat, cu ajutorul lui Elisabeth Pulvas, o tânără din Ucraina care s-a refugiat la Bucureşti, cu una dintre femeile-soldat care luptă contra ruşilor. Discuţia a avut loc telefonic. Aceasta nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea, nici unde se află, pentru propria siguranţă. Frontul este într-o evoluţie continuă şi riscurile sunt mari.

Tânăra este parte a armatei ucrainene încă de la 16 ani. Ea a povestit PressHUB că a studiat cinci ani la cel mai important institut militar de la Kiev.

„Sunt în forţele armate din 2008. Am intrat la Institutul Militar al Universităţii Naţionale «Taras Shevchenko» din Kiev. De la 16 ani sunt în armată. Timp de 5 ani am studiat la Institutul Militar”.

Cu toate acestea, războiul ia pe nepregătite chiar şi pe un militar de carieră. Cel puţin, la nivel psihologic, sunt multe lucruri greu de acceptat şi cu care e dificil să te obişnuieşti.

„Pentru mine, despărţirea de familie este cel mai complicat moment. Şi ochii băieţilor şi fetelor care au experimentat pierderea celor dragi, care au supravieţuit bombardării şi au supravieţuit, dar au văzut moartea cu proprii lor ochi. Acestea sunt cele mai dificile şi mai puternice emoţii. Pentru că lucrez cu astfel de oameni şi încerc să le refac starea morală şi psihologică”, a povestit tânăra aflată pe front.

Cititi materialul integral pe presshub.ro

 

Comentarii