Medalii de argint pentru studenţii politehnişti obţinute la o olimpiadă internaţională

joi, 01 aprilie 2021, 01:57
2 MIN
 Medalii de argint pentru studenţii politehnişti obţinute la o olimpiadă internaţională

Doi studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi au obţinut medalii de argint la Olimpiada internaţională de matematică organizată de Universitatea Ariel din Israel.

Competiţia se află la cea de-a XIV-a ediţie, fiind intitulată „Internet Mathematical Olympiad“. Concursul s-a desfăşurat online, pe 8 decembrie 2020, participând un număr record de studenţi, din acest motiv rezultatele fiind făcute publice abia acum.

La această ediţie a olimpiadei de matematică au fost înscrişi 408 tineri din 11 ţări, din India, Israel, Marea Britanie, Polonia, România, Rusia, Rwanda, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam şi Statele Unite ale Americii, Politehnica ieşeană fiind reprezentată de doi studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, din anul al II-lea, Gabriel Alexandru Scînteie şi Robert Curpăn. În urma participării la olimpiadă, ambii studenţi de la TUIASI au obţinut medalia de argint.

Competiţia s-a desfăşurat pe două secţiuni: Blitz şi Championship. La secţiunea Blitz studenţii TUIASI au obţinut punctaj maxim, iar premierea s-a făcut pentru secţiunea Champion­ship.

Cititi si: Gala Excelenţei în Educaţie: Mălina, pasionată de Fizică, este eleva anului

„Încă o dată, Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iaşi este prezentă pe harta celor mai importante instituţii de învăţământ superior la nivel internaţional prin rezultatele obţinute de studenţii săi la competiţiile de matematică. Acestea vin în continuarea altor rezultate remarcabile obţinute anul trecut de către studenţii TUIASI: 4 medalii la Olimpiada Internaţio­nală de Matematică pentru Studenţi SEEMOUS 2020“, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică şi Informatică de la TUIASI.

Cei doi studenţi medaliaţi au fost pregătiţi de lect. dr. Marcel Roman, prof. dr. Radu Strugariu şi lect. dr. Marian Panţiruc.

Comentarii