Mesaj la lansarea candidaţilor selectaţi de deputatul Petru Movilă

vineri, 04 septembrie 2020, 01:50
3 MIN
 Mesaj la lansarea candidaţilor selectaţi de deputatul Petru Movilă

Astăzi, deputatul Movilă îşi lansează echipa de pemepişti în alegeri.

Pentru asta, a chemat de la Bucureşti pe preşedintele partidului, Eugen Tomac, pe profesorul Cătălin Avramescu, fost consilier prezidenţial şi ambasador al României în Finlanda şi Estonia, şi pe diplomatul Cristian Diaconescu.

Pentru cei trei, ne-am gândit să facem o scurtă prezentare a ultimelor tumbe ale deputatului de Iaşi, complice al şantajiştilor din târg. Aţi mai întâlnit, domnilor, o situaţie în care o publicaţie să cadă sub un asemenea prag de abjecţie încât să prezinte pe prima pagină un nefericit cu minţile rătăcite, fugit din ospiciu dezbrăcat gol puşcă, apoi să-i filmeze nebunia nudă, dezordonată, cu accent pe detaliile scabroase, şi să o prezinte breaking news pe site? Apoi să folosească această mârşăvie ca booster pentru story-uri politice, printre care şi cele cu deputatul Movilă, prezentat ca o calamitate a oraşului şi poreclit cu apelativul de Muilă?

Apoi să ia la rând oameni de afaceri şi să-i ciomăgească mediatic în paralel cu cereri făţişe sau prin internediari pentru bani? Aţi auzit că întregul staff al panaramei de presă a fost condamnat definitiv la între unu şi trei ani de închisoare pentru şantaj prin presă? Aţi auzit că, absolut deodată, prin revelaţie şi epifanie, Muilă s-a transformat în domn deputat şi a devenit prieten al mardeiaşilor? Apoi l-a luat pe reprezentantul acestora şi l-a pus pe lista PMP cu scopul de a-l duce la vârful oraşului?

Vi-l închipuiţi, domnule profesor şi ambasador Avramescu, sau domnule diplomat Diaconescu, pe Dan Voiculescu, zis şi „Varanul”, candidat pe listele PMP Bucureşti sub protecţia fostului preşedinte Băsescu? Asta face deputatul Movilă la Iaşi, care transformă partidul ţinut în viaţă de Băsescu întrun vehicul de business şi de învârteli personale.

Dacă vă puteţi închipuţi asta, ne puteţi spune dacă vi s-a mai întâmplat să fiţi chemat pe post de papagal cu studii la Oxford ca să legitimaţi asemenea mârşăvii, cu cuvântări despre valorile conservatoare şi alte celea? Dacă da, dacă vă puteţi închipui toate astea, ne puteţi spune ce pastile pentru stomac luaţi, ca să evitaţi greaţa? Dacă nu luaţi pastille, ne puteţi spune dacă vă puteţi privi liniştiţi în oglindă? Dacă da, pardon, onorabililor, credem că v-am confundat!

Aventura lui Cozet

Prin anumite cotloane ale Usereului se aude că Dan Barna ar fi rămas cu niscai poliţe neplătite rebelei foste contracandidate de la Iaşi, Cozet.

Ca urmare, zice-se că Cozet s-a aruncat într-o mare aventură candidând. Căci, dacă va scoate sub scorul partidului, cum se aude, zice-se că Barna abia aşteaptă să ia măsuri. Cum ce măsuri? Bust – talie – şold: ce, ştiţi voi altele de campanie?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii