Misterioasa rachetă nucleară testată de ruşi asupra Kievului pune în mare risc coastele Mării Negre

vineri, 09 februarie 2024, 22:38
1 MIN
 Misterioasa rachetă nucleară testată de ruşi asupra Kievului pune în mare risc coastele Mării Negre

Misterioasa rachetă nucleară testată de ruşi asupra Kievului pune în mare risc coastele Mării Negre. În timpul atacului de la 7 februarie, forţele ruse au folosit o rachetă despre care se ştia că poate fi lansată doar de pe nave şi submarine, care nu se aflau în Marea Neagră. Racheta însă, a săpat un crater, distrugând doar nişte cabluri subterane, ridicând, totuşi, mari semne de întrebare asupra modului cum a ajuns acolo. Fotografiile cu rămăşiţele rachetei ar demonstra că ar fi teribila rachetă nucleară Zircon, cu care Putin ameninţa SUA. 

Dar Zircon este o rachetă de croazieră hipersonică cu capacitate nucleară, produsă pentru Marina Rusă, cu platforme de lansare pe fregate şi submarine.

Ori, refăcând traiectoria atipică a rachetei în timpul atacului, a reieşit că a fost lansată de la sol, din Crimeea, dintr-un container de lansare vertical universal. Chiar şi experţii militari ruşi sunt intrigaţi. Platforma Telegram/Rybar scrie că, dacă informaţiile despre utilizarea rachetei Zircon în atacul de la 7 februarie este adevărat, se pune problema de pe ce a fost lansată „racheta navală”.

„În acest moment, un singur tip de fregată şi submarin nucleare le pot lansa, dar acestea se află în Flota de Nord şi în mod obiectiv nu au putut participa la raid”, scriu experţii ruşi avansând ipoteza că sistemul de rachete de coastă a fost modificat pentru Zircon.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Comentarii