Misterul Triunghiului Bermudelor, descifrat. S-au descoperit 176 de nave dispărute inexplicabil

sâmbătă, 10 iunie 2023, 14:16
2 MIN
 Misterul Triunghiului Bermudelor, descifrat. S-au descoperit 176 de nave dispărute inexplicabil

Misterul Triunghiului Bermudelor, descifrat. S-au descoperit 176 de nave dispărute inexplicabil în largul Bahamas, între 1526 și 1976. Acestea transportau aur, argint, zahăr și tutun.

Epavele a 176 de nave ce au dispărut „fără urmă” în Triunghiul Bermudelor au fost descoperite de experți, care au întocmit și o hartă cu pozițiile acestora.

Opt nave transportau argint și aur, dar se spune că marfa a fost în mare măsură recuperată la  scurt timp după ce s-au scufundat.

Misterul Triunghiului Bermudelor, descifrat

O hartă detaliată arată locațiile epavelor, dintre care cele mai multe, 77, au fost identificate ca fiind americane, 36 britanice și 19 erau spaniole.

145 (82%) de nave au naufragiat în secolul al XIX-lea, în timp ce doar trei datează din secolul al XVI-lea.

Alte opt au fost pierdute în secolul al XVII-lea și zece în secolul al XVIII-lea.

Proiectul Bahamas Lost Ships a fost lansat de firma americană Allen Exploration în colaborare cu cercetătorul de epave James Jenney.

Echipa de cercetare a folosit surse istorice, inclusiv arhive și tăieturi vechi din ziare, pentru a identifica locațiile epavelor, potrivit Daily Mail.

Peste 70 la sută din pierderi a avut loc la vest de o zonă cunoscută sub numele de Little Bahama Bank, deasupra vârfului vestic al insulei Grand Bahama.

Concluzia specialiștilor a fost că, chiar dacă Bahamas sunt renumite pentru uraganele ce devastează insulele, majoritatea navelor (82%) a naufragiat lovindu-se de recife, scufindându-se lângă țărmuri.

Navele nu erau greu de salvat. Scufundarea pentru a recupera marfa a devenit chiar o profesie în economia insulelor Bahamas, potrivit experților.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii