Multe și mărunte: FRT a obţinut victoria în instanţă

vineri, 12 iunie 2020, 01:43
5 MIN
 Multe și mărunte: FRT a obţinut victoria în instanţă

 

Conducerea FR Tenis, aleasă în 19 iunie 2019, a fost confirmată, joi, printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, care a respins ca nefondate toate apelurile formulate de asociaţiile Tenis Club Pamira, Tenis Club Olimp şi Triumf 2000. Apelurile au fost împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus înscrierea noii componenţe a organelor de conducere ale Federaţiei Române de Tenis, votată prin hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19 iunie 2019. Comitetul Director al FRT este compus din Ioan Ţiriac – preşedinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecşor şi Adrian Marcu – vicepreşedinţi.

Stanciu a marcat din nou

Fotbalistul român Nicolae Stanciu a marcat un gol pentru Slavia Praga, care a terminat la egalitate cu Banik Ostrava, 2-2, miercuri, în deplasare, într-un meci din etapa a 29-a a campionatului Cehiei.  Stanciu a deschis scorul în min. 14, din lovitură liberă, dar Banik a egalat la scurt timp, prin Jaroslav Svozil ('17). Slavia a fost aproape de a smulge victoria, prin golul lui Lukas Masopust ('90+4), dar echipa din Ostrava a izbutit egalarea în ultimele momente ale partidei, prin Patrizio Stronati ('90+7).
Ambele formaţii au terminat meciul în zece oameni, Milan Jirasek ('87) fiind eliminat de la Banik, iar Stanislav Tecl ('90+6), de la Slavia.Stanciu, care are patru goluri marcate în 25 de meciuri în acest campionat, a fost înlocuit în min. 90+7. În alt meci, FK Pribram a dispus cu 2-1 de Slovan Liberec, românul Alexandru Băluţă jucând 87 de minute la oaspeţi.

Semifinală ca-n vremurile bune

Partizan Belgrad, deţinătoarea Cupei Serbiei la fotbal, s-a calificat în finala competiţiei după ce a învins rivala Steaua Roşie Belgrad cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci disputat miercuri în faţa a 25.000 spectatori, fanii având pentru prima oară acces nelimitat de la startul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters. Partida, disputată într-o atmosferă incandescentă pe stadionul lui Partizan, a fost decisă de golul israelianului Bibras Natcho din minutul 58. Steaua Roşie, care şi-a asigurat titlul pe 29 mai, la a 29-a aniversare a istoricului triumf din Cupa Campionilor Europeni (1991), înaintea ultimelor trei etape, nu a mai jucat la nivelul obişnuit arătat în campionat. În cealaltă semifinală, Vojvodina Novi Sad a învins-o pe Cukaricki Belgrad cu scorul de 1-0, prin golul lui Nemanja Covic (31) şi va juca finala cu Partizan Belgrad pe 24 iunie

Turcii nu renunţă la finală

Turcia a reafirmat, joi, că vrea să găzduiască, potrivit planurilor iniţiale, finala din acest an a Ligii Campionilor. Ministrul Sporturior, Mehmet Kasapoglu, a declarat că Turcia este încrezătoare că finala Ligii Campionilor va avea loc aşa cum era prevăzut, la Istanbul. “Nu am nicio îndoială în privinţa faptului că această finală va avea loc în cele mai bune condiţii în Turcia. Suntem convinşi că vom primi veşti bune la 17 iunie”, a afirmat Kasapoglu. La începutul lunii, preşedintele Portugaliei a lăsat să se înţeleagă că ultimele etape ale Ligii Campionilor din acest an ar putea avea loc pe pământ portughez. Înaintea pandemiei de coronavirus, finala Ligii Campionilor din acest an a fost programată să se joace pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, Turcia.

Finală Bayer – Bayern

Formaţia Bayern München, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în finala Cupei Germaniei, învingând în semifinale echipa Eintracht Frankfurt, scor 2-1. Bayern a marcat prin Perisic ('14) şi Lewandowski ('75). Pentru Eintracht Frankfurt a înscris Da Costa, în minutul 69. În ultimul act, Bayern va întâlni echipa Bayer Leverkusen, care a trecut în semifinale de FC Saarbrucken, scor 3-0. Finala Cupei Germaniei se va disputa la 4 iulie. Bayern München a câştigat trofeul de 19 ori, ultima dată în 2019. Leverkusen a câştigat o singură dată Cupa, în 1993.

​ Pericol de excludere din familia olimpică

Halterele şi-ar putea pierde statutul de sport olimpic, „în funcţie de evoluţiile viitoare” ale anchetei în ceea ce priveşte corupţia din cadrul Federaţiei internaţionale (IWF), a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Un raport independent publicat săptămâna trecută a evidenţiat zeci de ani de corupţie şi fraudă sub conducerea fostului preşedinte al IWF, ungurul Tamas Ajan, care este acuzat că ar fi acoperit cazuri pozitive de dopaj şi ar fi retras milioane de euro în numerar din costurile Federaţiei internaţionale de haltere. „Am precizat foarte clar că, pe baza rezultatelor şi concluziilor Comisiei de Supraveghere a IWF ne vom rezerva dreptul de a lua măsuri de anvergură, inclusiv – dar fără a se limita la asta – de a examina problema halterelor în programul Jocurilor Olimpice”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, în cursul unei conferinţe de presă online.

Raliul Dakar se mută în Golf

Ediţia din 2021 a Raliului Dakar, a doua care se va desfăşura în Arabia Saudită, va avea loc între 3 şi 15 ianuarie şi va propune o buclă în jurul oraşului Jeddah. Raliul-raid îi va duce pe concurenţi întâi spre est, apoi spre nord, cu o zi de repaus la Ha'il (centru) pe 9 ianuarie, înainte de-a coborî de-a lungul Mării Roşii. Cele 12 zile de cursă sunt concepute ca un „tur al deşerturilor”. Pe lângă tradiţionala etapă maraton, vor exista şi două etape în buclă. „Noi am valorificat întreaga Arabie Saudită. Ţara este atât de mare încât am reuşit să nu reluăm decât 50-100 km din traseul de anul trecut”, a declarat David Castera, directorul Dakarului.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii