Multe și mărunte: UEFA critică fotbalul francez

sâmbătă, 16 mai 2020, 01:43
5 MIN
 Multe și mărunte:  UEFA critică fotbalul francez

 

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, consideră prematură decizia autorităţilor franceze de a opri definitiv campionatul de fotbal. „Pentru noi, important este să ştim cine este campion, clasat al doilea, al treilea şi al patrulea. Părerea mea despre anularea sezonului atât de devreme este negativă, deoarece mulţi au dovedit că se poate juca, cu excepţia câtorva campionate. Dar guvernul trebuie să spună ce pot face cluburile. Pentru mine, această decizie este prematură. Acest lucru nu afectează UEFA. Respect această decizie, pentru care nu am fost consultaţi, deoarece a fost luată de diferite organisme din Franţa”, a afirmat preşedintele forului european.

Dinamo a intrat în cantonament

Lotul dinamoviştilor s-a reunit în această dimineaţă, la ora 8.30, în cantonamentul de la Săftica pentru startul pregătirilor înaintea reluării acestui sezon competiţional, suspendat în urmă cu două luni de zile din cauza pericolului epidemic reprezentat de virusul Sars-CoV-2, informează site-ul oficial al grupării „alb-roşii”. Testaţi din punct de vedere medical, toţi componenţii lotului dinamovist, noua conducere tehnică şi medicală a echipei, precum şi personalul administrativ din cadrul bazei de pregătire de la Săftica vor participa la un stagiu de pregătire centralizată în următoarele 14 zile, antrenamentele fiind închise publicului şi reprezentanţilor mass-media. Trei jucători nu intrat astăzi în cantonamentul de la Săftica, fundaşul stânga Lukas Skovajsa, fundaşul central Marco Ehmann şi mijlocaşul Mamoutou N'Diaye.

Totul depinde de Bundesliga

Jucătorul german al echipei Real Madrid, Toni Kroos, este convins că viitorul pe termen scurt al fotbalului depinde de ţara lui natală şi de reluarea cu succes a Bundesliga. „Aici, toată lumea are impresia că, dacă germanii nu îşi pot juca meciurile, atunci nimeni nu va putea continua. Germania a avut cel mai mic număr de infecţii şi decese cauzate de coronavirus. Dacă ei nu pot termina Bundesliga, cine o poate face? Sunt sigur că vom urmări cu toţii ce se întâmplă cu liga germană”, a spus Kroos. El şi-a reluat antrenamentele cu Real Madrid, dar campionatul spaniol este încă departe de a se relua. Întreruptă la 13 martie din cauza pandemiei de Coronavirus, Bundesliga se reia sâmbătă, cu meciurile etapei a XXVI-a, fiind primul campionat important în această situaţie.

 

Se urnesc şi ruşii

Campionatul Rusiei, întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua la 21 iunie, a anunţat federaţia de la Moscova. Forul fotbalistic rus a făcut acest anunţ în ciuda faptului că Rusia este a treia ţară din lume ţinând cont de numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus (262.843), după SUA şi Spania. În Rusia au fost raportate 2.418 de decese. Din prima ligă rusă mai sunt de jucat opt etape. Zenit Sankt Petersburg ocupă locul I, cu 50 de puncte, fiind urmată de Lokomotiv Moscova şi FC Krasnodar, cu câte 41 de puncte.

Verificări la cluburile din Serie A

Federaţia Italiană de Fotbal va verifica respectarea protocolului sanitar de către cluburi, după ce presa a notat că Lazio Roma ar fi încălcat regulile de distanţare, relateaz. Verificările la cluburi vor fi făcute de o echipă de inspectori.  “Grupul va verifica dacă antrenamentele echipelor, deocamdată individuale iar apoi, din 18 mai, colective, se desfăşoară în conformitate cu ceea ce este prevăzut în protocol”, se arată într-un comunicat al federaţiei. Anunţul forului vine după ce Corriere della Sera a notat că Lazio Roma ar încălca regulile de distanţare, organizând mini-meciuri la antrenamente.

Alte turnee anulate

WTA a anunţat, ieri, suspendarea din cauza pandemiei de coronavirus a încă patru turnee , între care şi cel de la Bucureşti, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 13-19 iulie. “Ca urmare a anunţului cu privire la suspendarea circuitului WTA până la 12 iulie, turneele WTA de la Bastad, Lausanne, Bucureşti şi Jurmala, programate în iulie, nu vor avea loc, din cauza actualei pandemii Covid-19. Regretăm că aceasta este situaţia, dar vom fi ghidaţi în continuare de experţi din domeniul sanitar pentru a şti când este sigur şi posibil să reluăm competiţia. Vom continua să monitorizăm situaţia îndeaproape şi sperăm să revenim pe teren cât mai curând posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al WTA. În ceea ce priveşte turneele de la Karlsruhe şi Palermo, programate tot în iulie, o decizie va fi luată în iunie.

Amânare perpetuă

Boxerul britanic Anthony Joshua, deţinătorul titlurilor de campion mondial WBA, IBF şi WBO la categoria grea, nu îşi va putea apăra centurile cel puţin până în luna octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat promotorul său, Eddie Hearn. Iniţial, Joshua trebuia să-l înfrunte pe bulgarul Kubrat Pulev, pe stadionul echipei londoneze de fotbal Tottenham Hotspur în data de 20 iunie, iar apoi în iulie. Însă, potrivit lui Hearn, lupta va trebui totuşi amânată pentru câteva luni, chiar dacă speră ca aceasta să poată avea loc înainte de sfârşitul anului. „Cu tot ceea ce se întâmplă şi faptul că nu avem idee când vom putea (organiza evenimentul) cu public şi nici cu ce număr de spectatori, meciul nu va putea avea loc în această vară”, a declarat promotorul pentru cotidianul Daily Mail.

Ibra a scăpat de carantină

Fotbalistul echipei AC Milan, Zlatan Ibrahimovic, a fost testat de două ori pentru depistarea coronavirusului, iar rezultatele au fost negative, notează milannews.it. Potrivit sursei citate, lui Ibrahimovici i s-au făcut toate testele medicale, inclusiv două pentru depistarea noului coronavirus. “Rezultatele au fost negative. Drept urmare, clubul a obţinut autorizaţia pentru a i se încheia carantina”, scrie site-ul italian. Jucătorul a părăsit baza Milanello şi se află în apartamentul său. Ibrahimovici a plecat în Suedia la 12 martie, iar luni a revenit în Italia.

Kane, pe post de sponsor

Atacantul formaţiei Tottenham Hotspur,Harry Kane, a decis să sponsorizeze în sezonul viitor clubul Leyton Orient din liga a patra engleză. „M-am născut şi am crescut la doar câţiva kilometri de stadion şi sunt foarte fericit că am ocazia să dau ceva înapoi clubului la care am început cariera de jucător profesionist”, a declarat atacantul englez. Potrivit acordului dintre cele două părţi, jucătorii echipei Leyton Orient vor avea inscripţionat pe tricouri numele unei societăţi caritabile, la meciurile de pe teren propriu. La partidele din deplasare, pe tricouri va apărea un mesaj de mulţumire pentru personalul medical care luptă împotriva coronavirusului. Kane, 26 de ani, este la Tottenham încă din perioada junioratului. În 2011, el a fost împrumutat o jumătate de sezon la Leyton Orient.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii