Noul pod cu 4 benzi peste Bahlui, scos din nou la licitaţie

miercuri, 20 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Noul pod cu 4 benzi peste Bahlui, scos din nou la licitaţie

„Ziarul de Iaşi“ a relatat anul trecut despre ambiguităţile din caietul de sarcini al primei licitaţii, care a şi fost contestată cu succes.

Municipalitatea a relansat licitaţia pentru construirea unui pod cu patru benzi carosabile peste Bahlui, în zona Cicoarei. Anul trecut, „Ziarul de Iaşi“ a relatat despre eşecul primei proceduri, în condiţiile în care Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a sancţionat ambiguităţile, neclarităţile, şi chiar unele formulări nelegale din documentaţia de atribuire. Noua licitaţie are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 18 iulie, iar valoarea contractului a fost estimată la peste 9,1 milioane lei. Podul ar urma să facă legătura dintre strada Sarmisegetuza, în dreptul intersecţiei Zimbru, şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, peste Bahlui.

„Proiectul tehnic prevede execuţia unui pod din beton armat cu lungimea totală de 60,7 m, cu trei deschideri, având schema static grinzi simplu rezemate. În secţiunea transversală, podul are o lăţime de 19,4 m, din care 14,8 m – 4 benzi carosabile, iar 1,5 m – 3 trotuare şi un spaţiu de siguranţă“, se arată în caietul de sarcini. Potrivit documentului, lucrările ar urma să fie executate în cel mult un an, iar perioada de garanţie a acestora a fost stabilită la trei ani. Podul peste Bahlui va face legătura dintre cartierele Dacia – Alexandru cel Bun şi zona Cicoarei., cu o legătură la varianta uşoară a Centurii Iaşului, aflată doar în intenţie, ce va face legătura între Uricani şi Galata.

Printre probleme semnalate la licitaţia de anul trecut, ce a fost anulată de CNSC în luna octombrie, s-a numărat şi invocarea de către Primărie, în sesiunea de clarificări, a unei hotărâri de guvern (28/2008), act normativ ce fusese, între timp, abrogat. Hotărârea a fost invocată de municipalitate ca argument la o solicitare a unui potenţial ofertat ce a cerut explicaţii privind tipul de cheltuieli al categoriilor de lucrări. 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii