De Business

Punem punctul pe știi

Nu ați trecut în piaţa concurenţială? Veți plăti aproape dublu la energie anul viitor!

joi, 02 decembrie 2021, 16:54
1 MIN
 Nu ați trecut în piaţa concurenţială? Veți plăti aproape dublu la energie anul viitor!

Circa 5,5 milioane de consumatori casnici de energie electrică, care nu au trecut în piaţa concurenţială, urmează să primească notificări privind creşterea preţului energiei la 1 ianuarie 2022, transmite Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei România Inteligentă (AEI). Potrivit acestuia, creşterea preţului energiei electrice este cuprinsă între 58 – 85%.

„Se impune precizarea că deşi consumatorii casnici vor primi aceste notificări, ei nu vor şi achita în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, aceste noi preţuri la energie electrică. În această perioadă consumatorii de energie electrică vor achita 0,71 lei / kWh, urmând ca aceste creşteri importante de preţ să fie plătite de la 1 aprilie 2022”, a explicat specialistul.

Reprezentantul AEI a mai precizat că, începând cu data de 1 aprilie 2022 aceste preţuri vor fi plătite de consumatorii casnici, astfel pentru un apartament cu 3 camere din București, dacă anul trecut se plătea circa 87 lei/lună, începând cu 1 aprilie 2022 se va plăti 169 lei/lună – adica o dublare a costului cu energia.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii