Numărul de internări a crescut, dar intrăm în faza de platou COVID

marți, 08 februarie 2022, 02:50
1 MIN
 Numărul de internări a crescut, dar intrăm în faza de platou COVID

Reţeaua sanitară COVID din judeţ şi-a mărit capacitatea odată cu creşterea adresabilităţii pacienţilor. Mai exact, la Spitalul Modular Leţcani s-a trecut de la 6 paturi pentru ATI COVID la 24 de paturi, dintre care 18 sunt deja ocupate. 

În total, 57 de paturi pentru formele critice de boală erau ocupate ieri, la care se adaugă alte 564 de paturi pentru formele medii. Cu toate acestea, evoluţia numărului de noi infectări arată că valul 5 al pandemiei intră în zona de platou, care, după autorităţile sanitare coincide cu vârful perioadei.

“Rata de infectare este în scădere, deci tinde către platou. Probabil că vârful acestui val va fi un vârf bont, ca să zic aşa. Vom avea o parte de platou, după care va urma scăderea. Creşte acum rata de internare în secţiile de ATI, dar lucrul acesta este firesc pentru că între creşterea ratei de infectare şi creşterea ratei de internare există un decalaj de aproximativ o săptămână, o săptămână şi jumătate. Ne aşteptam la această evoluţie, din punct de vedere al gradului de ocupare a paturilor de spital", a spus dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Ieri, incidenţa la nivel de judeţ raportată era de 13,87 la mia de locuitori, iar la nivel de municipiu reşedinţă de judeţ era de 20,66 la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare se înregistrează la Valea Lupului, cu 36,04 cazuri la mia de locuitori. 

Comentarii