Orban: Sunt membru PNL şi nu vreau să creez şansa să se aleagă Ciolacu preşedinte al Camerei Deputaţilor

duminică, 26 septembrie 2021, 16:59
2 MIN
 Orban: Sunt membru PNL şi nu vreau să creez şansa să se aleagă Ciolacu preşedinte al Camerei Deputaţilor

Fostul şef al PNL Ludovic Orban a declarat astăzi că îşi va înainta demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor către PNL, nu către Cameră, pentru a se asigura că liberalii nu pierd această poziţie şi pentru a fi evitată situaţia în care locul său să fie ocupat de Marcel Ciolacu sau alt candidat pesedist.

“Luni, la ora 9.00, preşedintele PNL va avea demisia mea la dispoziţie, cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorităţii şi a câştigării funcţiei de preşedinte al Camerei Deputatilor de PNL cu alt candidat. Dacă eu îmi depun luni demisia la Cameră, marţi sau miercuri se organizează alegeri pentru funcţia de preşedinte al Camerei.

Demisia e un act unilateral. Decizia mea de a demisiona e irevocabilă. Dar, repet, eu sunt membru al PNL şi nu vreau să creez şansa să se aleagă Ciolacu preşedinte al Camerei sau alt PSD-ist care va candida. La ora actuală, dacă se fac alegeri în Camera Deputaţilor, PNL nu are nicio garanţie că poate să păstreze preşedinţia Camerei”, a precizat Orban.

De asemenea, fostul şef al PNL a afirmat că, din cauza efectelor provocate de criza politică asupra Parlamentului, există un risc “major” ca liberalii să piardă poziţia de preşedinte al Camerei Deputatilor.

“Eu sunt membru al PNL şi obiectivul meu e ca, şi după ce demisia mea va intra în vigoare, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor să rămână unui deputat al PNL”, a menţionat Orban.

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a declarat că gestul său este unul “firesc”, nu o dovadă că ar fi “la mâna” lui Cîţu:

“Nu rămân la mâna lui Florin Cîţu. Este un gest normal şi firesc să laşi la dispoziţia preşedintelui ales al partidului să decidă când depune demisia respectivă”.

Reamintim că, după ce a pierdut cursa pentru şefia PNL, Ludovic Orban a anunţat că, aşa cum a promis înainte de Congres, îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

“Luni dimineaţă, la prima oră, demisia mea va fi pe masa preşedintelui PNL. Din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi preşedintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a declarat sec Orban.

La rândul său, Cîţu a declarat, la Digi24, că această funcţie va rămâne la PNL şi că urmează să fie numit un interimar, dar a adăugat că nu pe masa lui trebuie să ajungă demisia lui Orban.

“Nu la mine trebuie să-şi dea demisia, ci la Camera Deputaţilor, nu are legătură cu Guvernul. Trebuie să ne uităm la majorităţi în Parlamentul României, să vedem ce voturi avem. Preşedintele Camerei Deputaţilor are nevoie de majoritate de voturi şi atunci nu vreau să ne pripim”, a precizat Cîţu.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii