Partidul lui Macron face „front comun” cu liberalii europeni împotriva popularilor

duminică, 11 noiembrie 2018, 14:30
1 MIN
 Partidul lui Macron face „front comun” cu liberalii europeni împotriva popularilor

Astrid Panosyan, cofondatoare a formaţiunii La République En Marche, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron, a propus formarea unei coaliţii cu liberalii europeni împotriva popularilor şi socialiştilor europeni care domină scena politică la nivelul UE, informează site-ul Politico.eu.

Prezentă la congresul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), care a avut loc la Madrid, Panosyan a propus ca partidul lui Macron să se alăture ALDE într-un "front comun, o platformă a politicilor evidente privind instituţiile democratice, schimbările climatice, incluziunea socială şi securitatea colectivă". Ea a adăugat că obiectivul partidului pe care îl reprezintă este acela de a realiza o campanie comună înainte de alegerile europarlamentare şi de a crea un nou grup în Parlamentul European.

"Trebuie să distrugem vechile obiceiuri vechi ale conservatorilor şi socialiştilor în ceea ce priveşte modul în care au condus lucrurile la Bruxelles", a spus Panosyan, adăugând că liberalii, democraţii şi progresiştii trebuie să revină la "bătălia ideilor". Panosyan a mulţumit membrilor ALDE, în aplauzele delegaţilor prezenţi la congresul de la Madrid, afirmând că "En Marche nu ar fi fost posibil fără voi". Propunerea lui Panosyan au fost lăudate de oficiali ALDE, mai ales că o coaliţie cu En Marche ar putea permite liberalilor europeni să pună probleme Partidului Popular European (PPE) în ceea ce priveşte alegerea unui nou preşedinte al Comisiei Europene.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii