Paşli na turbinke!

joi, 03 februarie 2022, 19:11
2 MIN
 Paşli na turbinke!

 

România – Rusia 34-25 (24-7) pentru Campionatului European de Rugby

Repezentativa de rugby a României a învins, sâmbătă, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, cu scorul de 34-25 (24-7), selecţionata Rusiei, în primul său meci din ediţia 2022 a Campionatului European de Rugby. Meciul a contat atât pentru campania de calificare la Cupa Mondială din Franţa, cât şi pentru câştigarea Cupei Kiseleff, care se pune în joc în întâlnirile directe dintre cele două ţări. Pentru “stejari” urmează confruntarea cu Portugalia, programată tot pe teren propriu, la 12 februarie.

Meciul nu a început prea bine pentru „Stejari”, care s-au văzut conduşi din minutul 5 când oaspeţii au beneficiat de un eseu de penalizare după o infracţiune în joc a apărării noastre chiar în faţa buturilor, la o fază de atac a ruşilor care au culcat balonul în terenul de ţintă. Tot atunci tricolorii au rămas pentru zece şi cu un om mai puţin, Dragoş Ser, cel care a comis infracţiunea. Cu toate acestea, românii s-au aruncat în atac şi au reuşit egalarea în minutul 10 după eseul lui Ovidiu Cojocaru, transformat de Boldor. Naţionala s-a desprins pe tabela de marcaj în minutul 21, printr-o încercare semnată de acelaşi Cojocaru, transformată de Boldor, acesta din urmă fructificând şi o lovitură de pedeapsă în minutul 32, pentru ca în minutul 36 să se stabilească şi scorul pauzei, după ce căpitanul Macovei a izbutit un eseu, transformat de jucătorul Stelei, scor 24-7.

În partea a doua a meciului, ruşii au redus din diferenţă prin două lovituri de pedeapsă, iar Viktor Arhip (60), (24-20), dar stejarii au revenit prin eseul lui Rupanu transformat de Plai. Au mai culcat şi ruşii balonul în terenul nostru de ţintă, iar fostul transformer al Iaşului a mai reuşit să fructifice o penalitate, stabilind scorul final. Sâmbăta viitoare, tot la Bucureşti, România va primi replica Portugaliei.
 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii