Pe 7 octombrie ne-am putea prezenta la urne. Ultimul pas pentru referendum

marți, 04 septembrie 2018, 13:10
1 MIN
 Pe 7 octombrie ne-am putea prezenta la urne. Ultimul pas pentru referendum

Comisia juridica si Comisia pentru constitutionalitate din cadrul Senatului au adoptat, marti, un raport favorabil pentru propunerea legislativa de revizuire a Constitutiei, cu 12 voturi pentru si 5 abtineri.

Camera Deputatilor a adoptat pe 9 mai 2017, cu 232 de voturi "pentru", 22 "impotriva" si 13 abtineri, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, semnata de 3 milioane de cetateni.

Initiativa trebuia adoptata si de Senat, in calitate de for decizional, ulterior fiind necesara organizarea unui referendum.

Potrivit modificarii propuse pentru articolul 48 din Constitutie: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Conducerea PSD a decis, sambata, in timpul sedintei grupurilor parlamentare de la Neptun, ca referendumul pentru redefinirea notiunii de familie in Constitutie va avea loc pe 7 octombrie.

ziare.com

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii