Petru Movilă, garantat Cătălin Drulă

joi, 10 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Petru Movilă, garantat Cătălin Drulă

De la prezidiu, Cătălin Drulă le-a promis „damelor de companie” înlăturarea „sistemului mafiot pe care l-au întins PSD şi PNL peste ţară”, ceea ce pentru majoritatea aleşilor din sală trebuie să fi sunat a ameninţare, nu a propunere de parteneriat. Nu de undiţă, ci de „peşte” au nevoie pemepiştii.

Conducerea USR a greşit pentru că nu a suspendat-o pe Clotilde Armand din partid. Acuzaţiile ANI nu sunt de o gravitate extremă, dar par credibile pentru că se pliază surprinzător de bine pe profilul primarului de sector. În fapt, doamna Armand a crezut că e singura care poate conduce o campanie anti-corupţie în primărie (finanţată din bani europeni) şi s-a numit de la sine putere manager de proiect. Orgolioasă, suspicioasă, „control freak”, incomodată de jocul în echipă, adică exact ceea ce i se reproşează, cu bună credinţă, de când a preluat mandatul de primar. Observăm cum, paradoxal, nişte calităţi necesare unui manager din mediul privat nu se împacă defel cu ceea ce societatea şi implicit legiuitorul aşteaptă de la un manager public. Or, asta trebuia să explice Cătălin Drulă. Clotilde Armand mai are de învăţat să conducă o primărie, îi rămânem alături, dar până îşi rezolvă problemele din justiţie va fi suspendată din partid. Vorba aceea, „fără condiţii stricte de integritate, societatea noastră va rămâne o societate înapoiată şi săracă”. Citat din Carta valorilor USR.

Liderul USR a călcat pe bec şi în urmă cu două săptămâni când a apărut „de nicăieri” la Liga aleşilor locali ai PMP. Ce-i aia Liga aleşilor locali ai PMP? O întrunire regulată la care participă cele mai de seamă „bordeluri” politice din România. Un fel de teambuilding al „curvelor” din administraţia locală. Scuzaţi vulgaritatea, dar asta înseamnă de ani buni Mişcarea Populară. O gaşcă de politruci care „se mişcă” în funcţie de cine plăteşte mai bine, dispusă la orice fel de perversiuni administrative pentru preţul corect. Or, de obicei doar PSD şi PNL îşi permit să liciteze preţul corect pentru astfel de servicii.

Aşadar, de la prezidiu, Cătălin Drulă le-a promis „damelor de companie” înlăturarea „sistemului mafiot pe care l-au întins PSD şi PNL peste ţară”, ceea ce pentru majoritatea aleşilor din sală trebuie să fi sunat a ameninţare, nu a propunere de parteneriat. Nu de undiţă, ci de „peşte” au nevoie pemepiştii. Cum s-or fi simiţit oare useriştii ieşeni când Cătălin Drulă îi făcea ochi dulci lui Petru Movilă, city-managerul promovat de Mihai Chirica să-i… Naiba ştie să-i ce, nimeni nu poate explica pentru ce încasează Movilă vreo 10.000 de lei pe lună.

N-a fost singura eroare. La finalul evenimentului, Drulă şi-a făcut selfie atât cu liderul PMP, îmi scapă numele, cât şi cu Ludovic Orban, şeful Forţa Dreptei. Scurtă recapitulare. Care a fost motivul invocat de USR că ar fi angrenat, în fapt, mătrăşirea partidului de la guvernare? Opoziţia la intenţia PNL de a finanţa cu sume uriaşe baronii locali, pe criterii netransparente, prin programul Anghel Saligny, cunoscut ca PNDL 3. Cine era atunci principalul avocat al PNDL 3? Ludovic Orban, mai nou colegul de selfie al lui Cătălin Drulă.

Am mai scris. Scopul principal al USR la următoarele alegeri nu trebuie să fie intrarea la guvernare, ci creşterea influenţei partidului la nivel local, mai cu seamă în urbanul mare. În Sectorul 1 din Capitală votează un electorat suficient de sofisticat încât să fi apreciat că USR îşi apără la virgulă principiile, chiar dacă asta ar fi însemnat o despărţire formală, dar dureroasă, de un VIP al partidului. Un divorţ oricum temporar dacă Armand va avea câştig de cauză în instanţă. Iar în celelalte oraşe mari, USR va avea de pierdut dacă îşi va scrijeli numele pe frontispiciul unor „case de toleranţă”.

Comentarii