Planul lui Marcel Ciolacu ca să încurce declanşarea anticipatelor

joi, 06 februarie 2020, 12:40
1 MIN
 Planul lui Marcel Ciolacu ca să încurce declanşarea anticipatelor

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat, miercuri seară, la Digi24, că există suspiciuni de neconstituţionalitate dacă Iohannis îl va nominaliza premier tot pe Ludovic Orban şi că are încredere că ”preşedintele respectă Constituţia”. O suspiciune de neconstituţionalitate poate fi înlăturată doar în urma judecăţii CCR, ceea ce înseamnă întârzierea procedurilor necesare pentru o eventuală declanşare a alegerilor anticipate.

Şi Victor Ponta a confirmat tactica enunţată de PSD: „Din punctul meu de vedere, numirea domnului Orban pentru un nou mandat nu ştiu dacă este constituţională sau nu. Marcel Ciolacu a zis că o să decidă Curtea Constituţională. Asta înseamnă – pe bună dreptate, aşa aş face şi eu – că va cere Curţii Constituţionale să se pronunţe. Curtea se va pronunţa, nu ştiu, în două săptămâni, în trei, în patru”, a spus Ponta la o emisiune a postului public de televiziune, citat de Agerpres.ro.

Tot el a mai declarat că PSD şi PRO România mai au nevoie de doar şapte voturi pentru susţinerea propunerii de premier cu care vor să meargă la consultările de la Cotroceni. Totodată, Ciolacu susţine că PSD nu îl va ajuta pe Ludovic Orban să ajungă la anticipate prin faptul că nu va vota viitorul Executiv pentru că ”vor fi alţii care vor vota”, spunând că social-democraţii sunt minoritari în Parlament.

Citiţi materialul integral pe G4MEDIA

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii