Politehnica Iasi, cu glonţul pe la ureche

joi, 27 septembrie 2018, 01:43
6 MIN
 Politehnica Iasi, cu glonţul pe la ureche

 

UTA – Poli Iaşi 3-3 (2-2; 1-1), în şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal. Poli s-a calificat după executarea loviturilor de la 11 metri, unde s-a impus cu 5-3. Gazdele, care au condus de două ori, au acuzat vehement arbitrajul

 

UTA: Bodea –  Costin, Al. Manea, El Hasni, Copaci (‘90^2 – Suslak) – Oprea,  Enescu – Petra, Cr. Matei (’89 Al. Pop), Vădrariu (’14 Cubleşan) – Cip. Rus (’86 D. Popa). Antrenor: Ionuţ Popa.

Poli: Cobrea – Gallego, Mihăescu, Cioinac, Pîrvulescu (’65 – Chelaru) – Zaharia, L. Rus, Mimoun, Petre (’73 – N’Dongala) – Bekui (’58 – Enoh), Aguinaldo (‘103 – Dwubeng). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: El Hasni (’31) – Mihăescu (’20), Cioinac (’69), Chelaru (’77).

Arbitri: Robert Dumitru; Stelian Slabu, Raul Ghiciulescu.

 

1-0, min. 4: Cioinac este depăşit extrem de uşor de Rus la o degajare a lui Bodea, arădeanul sprintează de la mijlocul terenului, pătrunde în careu şi înscrie;

1-1, min. 45^2: Zaharia a avut o acţiune pe stânga, a pasat în careu, Bekui a reluat de la 8 metri;

2-1, min. 67: Matei profită de faptul că Mihăescu nu interceptează mingea la o pasă a lui Cubleşan şi înscrie de la 13 metri, din poziţie centrală;

2-2, min. 82: Enoh îi pasează lui Aguinaldo, care şutează de la 10 metri, mingea lovind bara înainte de a intra în plasă;

2-3, min. 98: Cioinac cade imediat în careu după un contact cu El Hasni, Enoh transformă penaltiul acordat;

3-3, min. 114: Pop este faultat în careu după o eroare mare a lui Mihăescu, Popa a transformat.

La loviturile de departajare au transformat Cioinac, Enoh, Rus, Zaharia şi Gallego pentru oaspeţi, care au bătut primii, Manea, Cubleşan şi Popa pentru arădeni, Pop ratând a patra lovitură de departajare executată de gazde.

 

Plecată în ziua meciului cu avionul spre vestul ţării fără mulţi titulari, Poli a aterizat, la figurat, cu întârziere la Arad, fiind în aer în prima jumătate a actului întâi. UTA a deschis repede scorul, prin C. Rus, după o fază în care Cioinac a greşit, marcatorul golului având apoi alte două şanse importante de a înscrie, în minutele 17 şi 25, când Cobrea a parat. Ardelenii, care au mai trimis alte două şuturi, s-au tăiat apoi, Iaşul preluând iniţiativa. Bodea a parat prima încercare a moldovenilor, semnată de Pîrvulescu, în minutul 26, portarul gazdelor a apărat apoi uşor “telefonul” lui Bekui (’33), iar Cioinac (’39) şi Aguinaldo (’45) au trimis pe lângă. La pauză s-a intrat pe picior de egalitate graţie lui Bekui, care a marcat în ultimul minut de prelungiri.

Odihna a schimbat cursul jocului în startul actului secund, Manea (’51) şi Matei (’56) fiind periculoşi. UTA a găsit drumul spre gol în minutul 67, reuşita trupei pregătite de fostul “rege” al Copoului, Ionuţ Popa, fiind precedată însă de o uriaşă oportunitate a lui Aguinaldo, care a trimis în bară şi a comis apoi henţ la reluarea lui Petre. Simţind pericolul eliminării, ieşenii au accelerat pe final, Aguinaldo egalând în minutul 82 şi fiind la un pas de victorie în minutul 90^1.

În prelungiri, arbitrul a împins discret Iaşul spre calificare, acordând un penalty uşor oaspeţilor, pe care l-a transformat Enoh (’98). N’Dongala (‘105) a trecut apoi pe lângă închiderea partidei. UTA a avut însă o revenire incredibilă în a doua repriză de prelungiri. Manea a reluat prost din careul mic (‘108), Popa a egalat (‘114), transformând un penalty care ar fi putut genera eliminarea lui Cobrea, iertat chiar şi de “galben”, şi a tras două gloanţe, în minutele 118 şi 119, care au şuierat pe la urechea lui Stoican.

La loviturile de departajare, Poli a fost mai matură şi a reuşit să elimine o trupă medie de ligă secundă, lipsită de mulţi titulari, calificarea in extremis nereuşind să şteargă decât parţial impresia modestă lăsată de formaţia de primă ligă.

 

Reîntâlnire cu Enescu

 

^ Poli nu a contat pe Rusu, Cristea, Frăsinescu, Qaka, Flores, Platini, Sin şi Panţîru, care au fost menajaţi pentru meciul de duminică, din campionat, de la Mediaş, cu Gaz Metan, Bosoi şi Bădic, nereţinuţi în lot, Mihalache şi Sanoh – accidentaţi. ^ UTA, care are un lot subţire, nu a avut la dispoziţie câţiva fotbalişti esenţiali: Coulibaly, plecat din ţară pentru a obţine viza de şedere în România, Benga şi Stahl, accidentaţi şi Orlic, care a avut un deces în familie. În plus, ardelenii l-au pierdut repede şi pe Vădrariu, care s-a accidentat şi a fost înlocuit în minutul 14. ^ Cum primii doi căpitani ai Iaşului, Andrei Cristea şi Frăsinescu, au absentat, banderola oaspeţilor a fost purtată de Ionuţ Cioinac. ^ Căpitanul arădenilor a fost Andrei Enescu, fost jucător în Copou. Acesta a fost la un pas de a fi accidentat grav de Mihăescu, în minutul 20, arbitrul acordându-i doar cartonaş galben ieşeanului, care a avut o intrare dură. Şi un alt arădean, Alexandru Manea, a jucat la Iaşi în trecut. ^ Tânărul ghanez Dwubeng a debutat la Poli. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Târnovanu, Danale şi Roşu. ^ După meci, Poli a stat la Arad. Ieşenii vor reveni astăzi acasă, cu avionul, de la Timişoara.

 

 

Declaraţiile tehnicienilor

Ionuţ Popa: “Sunt supărat pe arbitraj. Chiar dacă nu ne-am omorât cu firea, de ce nu am fost lăsaţi să jucăm? Mihăescu merita roşu, golul doi al Iaşului a fost precedat de un fault în atac, la golul trei al lor nu a fost penalty, Cobrea trebuia eliminat. Mă bucur doar pentru spectatori, au văzut un meci frumos, o echipă de liga a doua a pus mari probleme, ba a fost chiar superioară uneori, unei formaţii din play-off-ul Ligii I, cu jucători de mare valoare. Nu ştiu ce se întâmplă cu Pop. Bătea bine penalty. A ratat în campionat, a ratat şi acum”.

Flavius Stoican: “Nu vreau să comentez arbitrajul. Dacă ne-a dat penalty, înseamnă că a fost. Ne-am adaptat mai greu suprafeţei de joc, însă apoi ne-am revenit. Sunt bucuros că ne-am calificat, vrem să mergem cât mai sus în Cupă. M-a mulţumit prestaţia multor jucători care au evoluat mai puţin până acum. Au fost şi dezamăgiri. Gafele defensive mari şi prestaţia lui Patrick Petre, de la care aştept mult mai mult. Acum ne concentrăm pe meciul de la Mediaş, de campionat, cel mai important joc al săptămânii”.

 

 

Alte rezultate din Cupa României

Celelalte rezultate înregistrate în 16-imile Cupei României :  FC Voluntari – FC Botoşani 2-1; Csikszereda – Energeticianul 2-1; Sportul Snagov – CSU Craiova 0-2; ASU Poli Timişoara – Sepsi Sfântu Gheorghe  1-1, 2-4  la lovituri de departajare. Ignea (’43) / Prosser (’17). Au transformat:  Bănică, Bozian / Hadnagy, Nouvier, Rus, Drăghici. Au ratat: Coadă, Cojocaru.  Dacia Unirea Brăila – Dinamo Bucureşti 1-3. Maxin (’21) / Grigore (‘6), Nistor (‘8, ’80). Doi jucători eliminaţi: Lu Yuefeng (’68) – de la gazde; Sorescu (’88) de la Dinamo; Sporting Lieşti – CS Mioveni 0-3. Neagu (’40), Balint (’64), Rădescu (’90); CSM Slatina – Dunărea Călăraşi 0-2. Alexandru (’7), Dobrosavlevici (’29); Progresul Spartac – “U” Cluj 0-1. Giurgiu (’35 – penalty); Academica Clinceni – FC Hermannstadt 0-2. Tsoumou (’53), Petrescu (’66); Concordia Chiajna – FC Viitorul Constanţa 0-3. Ghiţă (’14), Leca (’65 – autogol), Ciobanu (‘90^3). Doi jucători eliminaţi de la Concordia: Prepeliţă (’45) şi Bărboianu (’55). Aseară s-a mai disputat partida Chindia Târgovişte – CFR Cluj. Astăzi se joacă meciurile: Luceafărul Oradea – Astra Giurgiu (ora 16:00), Bucovina Rădăuţi – Gaz Metan Mediaş (16:30), Rapid – Turris Turnu Măgurele (18:45) şi Unirea Alba Iulia – FCSB (21:30).

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii