Ponturi pentru alegerea unui mașini de spălat ideale (P)

marți, 26 octombrie 2021, 11:44
3 MIN
 Ponturi pentru alegerea unui mașini de spălat ideale (P)

În ziua de azi achiziția unei mașini de spălat a devenit o necesitate, mai ales dacă ai o familie numeroasă și puțin timp alocat spălatului rufelor. Viața agitată, locul de muncă stresat, zilele parcă tot mai scurte, dar în special avansul tehnologic, ne-au făcut să ne orientăm către mașini de spălat cu tot felul de programe care să ne ușureze întreținerea hainelor.

Alege un model potrivit care să se încadreze băii sau spălătoriei tale

Există pe piață două tipuri de mașini de spălat: cele cu încărcare frontală și cele cu încărcare superioară. Diferența majoră dintre ele o reprezintă accesul către cuvă atunci când puneți hainele la spălat. O mașină cu încărcare superioară este ideală în zone strâmte din baie, în care puteți monta doar un astfel de model, ajutându-vă să economisiți spațiu. Cele cu încărcare frontală sunt ideale pentru băi mai mari, sau spălătorii, pentru cine dispune. Cel din urmă model este mult mai achiziționat, pe piață existând mult mai multe modele de la branduri de renume. 

Pentru a fi siguri de alegerea făcută, optați pentru mașini de spălat pe Testado.ro, unde veți avea ocazia să citiți în detaliu avantajele și dezavantajele fiecărui model, astfel încât achiziția finală să fie una potrivită, rentabilă și de durată.

Țineți cont de capacitatea mașinii de spălat rufe

Atunci când decizi achiziția unei mașini de spălat rufe, trebuie să aveți în considerarea capacitatea acestora. În funcție de numărul de persoane din casă și de volumul de haine murdare, alegeți o mașină cu o capacitate de la 4 la 11 kg. Indicat este să nu încărcați la maximum mașina de spălat rufe, pentru a evita în acest fel uzarea tamburului și pentru a-i prelungi viața. 

Alegeți o mașină de spălat rufe cu uscător sau fără

De cele mai multe ori, uscarea rufelor poate fi o problemă. Mai ales atunci când locuim la bloc și nu dispunem de balcon sau o zonă unde ne putem usca rufele într-un mod satisfăcător. O mașină de spălat cu uscător poate fi alegerea ideală pentru rufe curate, uscate și apretate, fără miros și într-un timp scurt. 

Optați pentru mașini de spălat rufe cu programe diversificate

O mașină de spălat rufe care dispune de o gamă variată de programe reprezintă alegerea ideală atunci când vrem să păstrăm hainele în condiții excelente. Mașina ideală are programe dedicate țesăturilor sensibile, blugilor, bumbacului, hainelor sintetice, programe special pentru hainele din lână, program cu abur pentru apretare și programe scurte, perfecte pentru rufe care nu sunt foarte murdare și necesită doar o clătire.

O mașină de spălat integrată în mobilier

Dacă doriți ca mașina de spălat să nu fie expusă, puteți alege să o integrați în mobila din baie. În acest fel îi veți putea proteja pe cei mici atunci când curiozitatea îi împinge să desfacă ușa și să-și vâre mânuțele în cuvă.

Alegeți de asemenea dulapuri baie mici și eficiente pentru depozitarea detergenților, balsamurilor și produselor de curățat, astfel încât să aveți la îndemână cele necesare spălării hainelor.

Alegerea unei mașini de spălat rufe necesită o atenție deosebită, dar odată achiziționată, va fi o adevărată plăcere momentul spălării rufelor.

Sursa de imagine: New Africa / Shutterstock.com

Comentarii