Preşedintele Putin se implică personal în războiul din Ucraina până la nivel de colonel

marți, 17 mai 2022, 10:26
1 MIN
 Preşedintele Putin se implică personal în războiul din Ucraina până la nivel de colonel

Vladimir Putin s-a implicat atât de personal în războiul din Ucraina încât ia decizii operaţionale şi tactice „la nivelul unui colonel sau general de brigadă”, afirmă surse militare occidentale, citate de The Guardian. 

Preşedintele rus contribuie la determinarea mişcării forţelor în Donbas, au adăugat acestea, în condiţiile în care, săptămâna trecută, invadatorii au suferit o înfrângere sângeroasă în timp ce au încercat în mai multe rânduri să traverseze un râu strategic din estul Ucrainei.

Sursele au adăugat că Putin lucrează în continuare îndeaproape cu generalul Valeri Gherasimov, comandantul forţelor armate ruse, spre deosebire de afirmaţiile făcute de Ucraina săptămâna trecută, potrivit cărora şeful militar ar fi fost tras pe linie moartă.

„Credem că Putin şi Gherasimov sunt implicaţi în luarea deciziilor tactice la un nivel la care ne-am aştepta, în mod normal, să fie luate de un colonel sau un general de brigadă”, a declarat sursa militară.

Armatele Moscovei nu au reuşit până în prezent să realizeze o breşă în Donbas, unde conduc de o lună o ofensivă care nu a reuşit să încercuiască forţele ucrainene, în ciuda unor tentative repetate.

Citiţi materialul integral pe G4MEDIA

 

 

Comentarii