Prima plecare de la Politehnica

joi, 01 octombrie 2020, 01:43
3 MIN
 Prima plecare de la Politehnica

Acordul cu Ciobanu a fost reziliat pe cale amiabilă. Chacana refăcut, Frăsinescu, în continuare indisponibil

 

Politehnica Iaşi a încheiat deja conturile cu unul din transferurile verii. Legitimat la începutul sezonului din cauza lipsei de soluţii în centrul apărării, stoperul Daniel Gabriel Ciobanu, care a prins un meci în tricoul Politehnicii, la Botoşani, în runda a II-a, şi-a reziliat, pe cale amiabilă, contractul cu formaţia pregătită de Daniel Pancu. Decizia îi permite lui Ciobanu (27 ani), care a jucat până acum doar la nivelul ligii secunde, să-şi găsească o echipă la care să poată juca în acest sezon, legitimarea fotbalistului la un alt club fiind posibilă. Despărţirea de Ciobanu s-a făcut şi pentru că sosirea unui fundaş central de valoare este anunţată a fi foarte probabilă la Poli, o decizie definitivă asupra numelui acestuia urmând a fi luată după meciul de la Craiova, de mâine, din etapa a VI-a a Ligii I de fotbal.

Dacă rezilierea acordului cu Daniel Ciobanu a fost facilă ca urmare a unui pact avut între părţi în vară, nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul altor jucători, aduşi vara trecută, la care Politehnica vrea să renunţe. Modul în care au fost încheiate contractele acestora acum un an le betonează celor trecuţi pe lista neagră locul în lot şi, implicit, salarii frumuşele. Reamintim, despre Rodny Lopes Cabral, Doru Popadiuc şi Gai Assulin s-a spus încă din iarnă că nu mai sunt doriţi, însă ei au rămas la Iaşi.

O altă plecare din Copou este cea a tânărului fundaş dreapta Lucian Gabriel Dumea (18 ani), care a fost împrumutat în Liga a II-a, la Gloria Buzău. De altfel, Poli încearcă să mizeze cât mai mult pe această metodă, logică, de împrumutare a jucătorilor tineri la formaţii de eşalon inferior, unde fotbaliştii cruzi pot juca mai mult, creşte în experienţă şi valoare. Reamintim, pe această variantă s-a mers şi în cazul atacantului Alexandru Iulian Zaharia, căruia îi era aproape imposibil să joace la Poli, unde lângă Andrei Cristea şi Dzenan Zajmovic va apărea şi Facundo Castro. Zaharia a fost împrumutat în Liga a II-a, la Aerostar Bacău, unde nu a reuşit deocamdată să-şi câştige tricoul de titular. Reamintim, tentativa de înfiinţare a echipei secunde a fost dată peste cap de problemele uriaşe financiare existente în Copou.

În ceea ce priveşte disputa de la Craiova, de mâine, Politehnica va face, la fel ca la precedentul meci disputat în afara Iaşului, la Arad, o deplasare guvernată de economii. Dacă pentru confruntarea cu UTA s-a ales varianta plecării cu autocarul, cu două zile înainte de meci, şi întoarcerea acasă fără nicio haltă, spre Oltenia se va merge într-o singură zi. În cursul serii de astăzi, după un antrenament, Poli va pleca la Bucureşti, cu avionul, iar apoi va continua drumul cu autocarul spre Craiova, sosirea fiind preconizată a avea loc în jurul miezului nopţii! S-a luat această decizie, de a nu se mai pleca de miercuri, pentru a se economisi cheltuielile generate de o noapte de cazare. Revenirea spre casă va fi şi mai dificilă, drumul Craiova – Iaşi urmând a fi început imediat după meci. Jucătorii pregătiţi de Pancu urmează să meargă toată noaptea de vineri spre sâmbătă, iar sosirea în Copou este preconizată a avea loc sâmbătă, în jurul prânzului!

Reamintim, partida dintre Universitatea şi Politehnica, de vineri, va începe la ora 21:00. Din delegaţia oaspeţilor nu va face parte Cosmin Frăsinescu, fundaşul fiind în continuare accidentat. În schimb, un alt jucător care a avut mult timp probleme de natură medicală, Lucas Chacana (FOTO) a fost recuperat.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii