Primul hotel spațial ar urma să fie deschis în 2025

marți, 03 mai 2022, 11:28
1 MIN
 Primul hotel spațial ar urma să fie deschis în 2025

Compania americană Orbital Assembly vrea să ducă cu un pas mai departe călătoriile în spațiu, deschizând două stații spațiale pentru turiști, scrie tion.ro.
 

Conceptul de hotel futurist vrea să integreze mai multe module, sub forma unei roți care să orbiteze în jurul Pământului. Proiectul este supervizat de Orbital Assembly, o companie de construcții spațiale.

Orbital Assembly își propune să lanseze nu una, ci două stații spațiale pentru cazarea turiștilor: Voyager Station, programată să găzduiască 400 de persoane și să se deschidă în 2027, și Pioneer Station, care ar urma să găzduiască 28 de persoane și care ar putea fi operațională în doar trei ani, adică în 2025.

Costurile privind orice călătorie în spațiu sunt foarte ridicate, ceea ce înseamnă că pentru majoritatea oamenilor ideea unui concediu în spațiu este foarte îndepărtată. Însă Tim Alatorre, directorul operațional al Orbital Assembly, este de părere că acest impediment va dispărea pe măsură ce călătoriile în spațiu vor deveni ceva uzual.

Potrivit CNN, stațiile spațiale ar urma să aibă spații de cazare, dar și birouri sau facilități de cercetare.

Comentarii