Profesorul de la Medicină care și-a îndemnat studenții să nu poarte mască, destituit

miercuri, 29 septembrie 2021, 17:40
2 MIN
 Profesorul de la Medicină care și-a îndemnat studenții să nu poarte mască, destituit

Șeful de catedră de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) București care le cere studenților să nu poarte mască de protecție anti COVID-19 și care distribuie pe Facebook teoriile conspiraționiste a fost destituit după ce site-ul Newsweek România a făcut publice părerile sale.

Profesorul doctor Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, susține că masca de protecție este un instrument al fricii.

Mai mult, în timpul unui examen, desfășurat chiar în interiorul instituției de învățământ suuperior, Leon Zăgrean le-ar fi cerut studenților să nu mai poarte mască.

„Un aspect îngrijorător a fost că la unul dintre examene am intrat, fără mască, într-un amfiteatru, bineînțeles respectându-se normele de distanțare fizică, cu intenția de a solicita studenții pentru o fotografie, fără mască, ținând seama că toate cursurile din semestrul trecut au fost online. Spre surpriza mea, doar câțiva studenți au răspuns pozitiv…”, s-a plâns profesorul pe Facebook.

În plus, pe Facebook difuzează teorii ale conspirației, dar și sfaturi ca oamenii să nu se vaccineze anti-COVID-19, pentru că morcovul, ceapa și ciupercile ar fi mai bune decât orice vaccin.

Pe 4 august a distribuit afirmațiile antropologului Ovidiu Coșbuc, din Bistrița, care, printre altele amintește în CV-ul său „o experiență de moarte clinică 3 minute la Clinica Ortopedică din Cluj-Napoca în timpul unei intervenții chirurgicale, după un accident grav pe pista de schi ce a avut loc în luna ianuarie 1978.”

„În martie – aprilie 2020, am lansat aici pe Facebook o reflecţie cu privire la situaţia Covid 19 şi efectele în timp a acestei Agende globale… Am urmărit, asemeni vouă, întreaga poveste de-a lungul timpului şi am tăcut, considerând posibilitatea ca cei ce conduc lumea din umbră să se liniştească, iar oamenii de rând să se ridice din genunchi dacă vor să-şi recupereze demnitatea.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii