Putin a mai pierdut o navă în Marea Neagră, în apropierea Insulei Șerpilor. Era una dintre cele mai noi din flota Rusiei

vineri, 13 mai 2022, 08:10
1 MIN
 Putin a mai pierdut o navă în Marea Neagră, în apropierea Insulei Șerpilor. Era una dintre cele mai noi din flota Rusiei

Consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko, a anunțat joi, 12 mai, că o navă a armatei ruse, de suport logistic, a fost capturată în Marea Neagră.

Russia lost another ship in the Black Sea.

According to my sources, the ship was hit and a fire broke out.
It is brand new auxiliary ship of project 23120 Vsevolod Bobrov#UkraineUnderAttaсk pic.twitter.com/m28vAAra8a

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) May 12, 2022

Oficialul ucrainean a transmis că, potrivit surselor sale, nava a fost atacată în apropierea Insulei Șerpilor, la bord izbucnind un incendiu.

”Este vorba de o navă auxiliară nou-nouță 23120 Vsevolod Bobrov”, a scris Gerașcenko pe Twitter.

Serghei Bratciuk, purtător de cuvânt al Administraţiei Militare Regionale din Odesa, a confirmat că nava a luat foc în urma atacului ucrainean și că aceasta ar fi tractată către Sevastopol.

”Ca urmare a acţiunilor marinei noastre, nava logistică Vsevolod Bobrov, una dintre cele mai noi din flota Rusiei, a luat foc. Sunt informaţii că nava este tractată către Sevastopol”, a scris Bratciuk pe Telegram.

El a menţionat că informaţiile încă trebuie să fie clarificate, însă ”faptul că nava a suferit o muşcătură de şarpe în zona Insulei Şerpilor este adevărat”.

Conform şefului Institutului de Studii Strategice Marea Neagră, Andri Klimenko, nava a fost atacată noaptea trecută.

Comentarii