Război în Ucraina: Zelenski acuză Rusia de crime de război. Măcelul din Bucha, cu sute de cadavre, repetat în Izium

sâmbătă, 17 septembrie 2022, 09:10
1 MIN
 Război în Ucraina: Zelenski acuză Rusia de crime de război. Măcelul din Bucha, cu sute de cadavre, repetat în  Izium

Oficialii ucraineni au declarat vineri că au găsit sute de cadavre, unele cu mâinile legate la spate, îngropate pe teritoriul recucerit de la forțele rusești, în ceea ce președintele Volodimir Zelenski a numit dovada unor crime de război comise de invadatori.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a afirmat vineri seară că Rusia a repetat la Izium scenariul de la Bucha, el afirmând că în afara unei gropi comune, au fost găsite camere de tortură în care au fost abuzaţi civili din oraşele ocupate, spaţii în care erau ţinuţi inclusiv străini, el prezentând cazul a 7 cetăţeni din Sri Lanka veniţi la studii, capturaţi în martie de forţele ruse şi găsiţi într-un subsol, scrie news.ro.

Uniunea Europeană este „profund șocată” de descoperirea de către oficialii ucraineni a gropilor comune din orașul recucerit de forțele ucrainene Izium, a declarat vineri șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, transmite Agence France-Presse, potrivit Guardian.

„Uniunea Europeană este profund șocată de gropile comune descoperite de autoritățile ucrainene…”, a spus Borrell. „Condamnăm aceste atrocități în cei mai puternici termeni posibili.

„Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a lăsat o urmă de sânge și distrugere în toată Ucraina”, a adăugat el.

Rușii au bombardat în noaptea de vineri spre sâmbătă Harkovul, a anunțat șeful administrației regionale, Oleg Sinegubov, transmite Ukrainska Pravda.

Comentarii