De Sănătate

Punem punctul pe știi

Record la Iaşi! Cel mai mic număr de paturi ATI Covid ocupate în ultimele 6 luni

miercuri, 02 iunie 2021, 01:57
2 MIN
 Record la Iaşi! Cel mai mic număr de paturi ATI Covid ocupate în ultimele 6 luni

O singură comună din judeţ se mai află în scenariul galben: Mădârjac.

Ieri, la Iaşi, s-a înregistrat cel mai mic număr de paturi ATI COVID ocupate în ultimele şase luni de pandemie, iar la nivel naţional, cel mai mic număr din ultimele zece luni. Potrivit gradului de ocupare a paturilor din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri, 1 iunie, erau ocupate 71 de paturi, din care 13 erau paturi ATI.

În ceea ce priveşte locurile pentru bolnavii cu forme medii spre severe de boală, ieri, pe întreaga reţea sanitară COVID, erau libere 405 paturi. De asemenea, la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna“, niciunul dintre cele trei paturi ATI nu era ocupat. O situaţie similară s-a raportat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ Iaşi.

Ieri, incidenţa pe municipiul Iaşi era de 0,24 la mia de locuitori, iar singura comună aflată în scenariu galben este Mădârjac, cu o incidenţă de 1,86 la mia de locuitori.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, conform datelor centralizate până în prezent, au fost efectuate 321.906 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 178.000 au fost vaccinate cu doza I şi 143.906 cu doza II. Pe data de 31 mai au fost vaccinate 2.779 de persoane. Dintre acestea, 798 de persoane au primit doza I şi 1.981 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 393 de reacţii adverse uşoare.

Comentarii