Romanii deschid balul la Cluj

joi, 19 septembrie 2019, 01:43
2 MIN
 Romanii deschid balul la Cluj

CFR – Lazio, astăzi, de la ora 19:55 în grupa E a Ligii Europa de fotbal *meciul va fi televizat de Digi Sport, Telekomsport şi Look Plus

CFR Cluj revine, după şapte ani, în grupele unei competiţii europene. Ei au fost aproape de a ajunge chiar în grupele Ligii Campionilor, însă a spus „veto” echipa lui Nicuşor Stanciu, Slavia Praga, a cărei valoare a fost demonstrată cu vârf şi îndesat în meciul de marţi seara cu Inter, disputat pe stadionul „Giuseppe Meazza”. („San Siro”, când gazdă e AC Milan). Suspendat în campionat, antrenorul clujenilor, Dan Petrescu poate sta pe bancă în meciurile din Europa League. CFR conduce cu două puncte avans în clasamentul Ligii I (faţă de Viitorul şi Gaz Metan) şi, în comparaţie cu campionatul trecut, produce mai mult spectacol cu efectivul de campionat, Dan Petrescu păstrând prudenţa şi pragmatismul pentru confruntările europene. Meciul de la Glasgow, cu Celtic, din turul III preliminar, câştigat de ardeleni cu 4-3 a fost, însă, o veritabilă mostră de fotbal de mare clasă. În grupa E a Ligii Europa, CFR va juca împotriva echipelor Lazio Roma, Stade Rennais şi (din nou) Celtic Glasgow şi va trebui să deschidă balul pe Gruia tocmai în faţa adversarului celui mai periculos, Lazio. Însă formaţia pregătită de Inzaghi cel mic (Simone) nu are un start prea fericit în Serie A. A început cu o victorie clară pe terenul Sampdoriei, a terminat la egalitate derbiul local cu AS Roma (1-1) şi a pierdut cu 1-2 e terenul modestei SPAL. Lazio va juca, pentru al treilea an la rând, în grupele Europa League. Cea mai bună performanţă din această perioadă a reuşit-o în urmă cu doua sezoane, când s-a oprit în sferturi, după ce a trecut în şaisprezecimi de FCSB.

De la CFR vor lipsi în continuare, Culio şi Vinicius, iar la Lazio, muntenegreanul Marusic este accidentat, iar Kishna şi Jordan Lukaku sunt incerţi. Iar românul Ștefan Radu, golgeterul Ciro Immobile și mijlocașul Luis Alberto vor fi menajați.

Formaţiile probabile

CFR: Arlauskis – Susic, Burcă, Cestor, Camora – L. Aurelio, Bordeianu, Djokovic, Deac – Rondon, Omrani

Lazio: Strakosha – L.Felipe, Acerbi, Gabarron – Lazzari, Parolo, Milinkovic, Leiva, Lulic – Caicedo, Correa.

Arbitru: Daniel Stefanski (Polonia).

Celălalt meci al grupei: Rennes -Celtic (aceeaşi oră, 19:55)

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii