S-a semnat contractul de reabilitare a Casei Pogor. Se va investi peste un milion de euro!

sâmbătă, 06 octombrie 2018, 01:50
1 MIN
 S-a semnat contractul de reabilitare a Casei Pogor. Se va investi peste un milion de euro!

Consiliul Judeţean a anunţat ieri începerea lucrărilor de reabilitare a Muzeului „Vasile Pogor“. În acest sens, instituţia a semnat un contract în valoare de 5,14 milioane lei cu firma Iasicon. 

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, monumentul istoric va fi restaurat în termen de 24 de luni. „Se estimează că, după redeschiderea muzeului, în primul an de funcţionare, numărul vizitatorilor va creşte cu 20%“, se arată într-un comunicat al instituţiei. Lucrările vizează intervenţii la fundaţia clădirii, la pereţi, acoperiş şi jgheaburi.

„Uşile vor fi restaurate, tâmplăria ferestrelor şi elementele din lemn degradate vor fi înlocuite. Totodată, instalaţiile sanitare, termice şi electrice vor fi înlocuite. Spaţiile din podul clădirii vor fi recompartimentate, aici urmând să funcţioneze o sală destinată evenimentelor. Proiectul prevede şi amplasarea unui lift pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi în toate încăperile muzeale“, se mai arată în comunicatul CJ.

De asemenea, trotuarele vor fi refăcute şi vor fi realizate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, iar parcul va fi reamenajat şi va fi creată o zonă destinată spectacolelor în aer liber. În acelaşi timp, în curte, va fi montat un panou informativ pe care va fi prezentat istoricul clădirii, scris şi în limbajul Braille. Pentru refacerea monumentului, CJ a accesat fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii