Sânge proaspăt la FC Politehnica

sâmbătă, 01 septembrie 2018, 01:43
3 MIN
 Sânge proaspăt la FC Politehnica

Antrenorul Flavius Stoican a anunţat că va coopta cel puţin trei jucători noi în lotul de 18 pe care va miza luni, în disputa contra Concordiei Chiajna. Aceştia sunt Enoh, Bekui şi Aguinaldo Mendes, iar în calcule ar putea apărea şi N’Dongala Gigi Becali şi-a dat acordul pentru întoarcerea lui Qaka la Iaşi, dar jucătorul nu vrea

 

 

Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă în care au fost prezentaţi trei dintre jucătorii achiziţionaţi în ultima perioadă, atacantul camerunez Lewis Enoh (Lokeren), mijlocaşul francez Daudet N’Dongala (Botev Plovdiv) şi stoperul ghanez George Dwubeng (FC Dreams). Antrenorul principal al echipei, Flavius Stoican, s-a arătat încântat de cei trei: “Enoh şi Daudet sunt doi jucători la care eu ţin foarte mult. Cred în ei, am văzut calităţi. O să facă lucruri frumoase în viitorul apropiat, o să facă diferenţa. George e un jucător tânăr în jocul căruia se vede o creştere de la zi la zi. Are şansa că poate juca şi la juniori, în cel mai scurt timp vreau să fie unul dintre jucătorii la care voi apela pentru echipa de seniori, unde se antrenează”.

După un start dezamăgitor de sezon, în care echipa a câştigat un singur meci şi ocupă un loc care duce în Liga a II-a, Stoican a anunţat că va face schimbări importante de efectiv la partida de luni, contra Concordiei Chiajna, din runda a VII-a a Ligii I de fotbal: “Vor apărea schimbări, pentru că am un lot numeros şi venim după o evoluţie care nu a fost pe gustul meu. Bekui şi Mendes vor fi în lotul de 18, pentru că au avut un randament foarte bun în meciul amical cu Paşcaniul, în care am văzut la ei dorinţă. Iar eu am nevoie de jucători care să demonstreze că merită să fie în lot. Şi pe Enoh o să-l forţez. Chiar dacă au fost momente în care s-a sufocat cu Paşcaniul, îl voi lua în lotul de 18. Am încredere în calităţile lui, sunt convins că o să facă suporterii fericiţi. Nu poate fi comparat cu Gnohéré, are alte calităţi. Enoh este mult mai tehnic, cu o viteză mult mai bună, marchează. În ceea ce-l priveşte pe Daudet, încă nu am luat o decizie. Nu ştiu dacă va fi luni pe teren sau la meciul următor”.

Deşi nu l-a folosit pe Bosoi în ultimele cinci meciuri din acest sezon, în ciuda faptului că jucătorii de bandă dreaptă pe care a mizat au dezamăgit, antrenorul Politehnicii a precizat că îl va sprijini pe fotbalistul adus de la Brăila în 2014 dacă acesta nu va pleca la Petrolul Ploieşti. Reamintim, preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, a spus că tehnicianul vrea să renunţe la Bosoi. Cei trei jucători noi s-au declarat bucuroşi că au venit la Poli, spunând că discuţiile cu antrenorul şi directorul sportiv Tibor Selymes au fost decisive în decizia de a veni la Iaşi, Enoh şi N”Dongala având şi alte oferte de transfer. Partida dintre Poli şi Concordia, de luni, va începe la ora 21.

 

În altă ordine de idei, Iaşul vrea să-l răscumpere  pe Kamer Qaka, de la FCSB. Gigi Becali, persoana care conduce clubul bucureştean, şi-a dat acordul pentru mutarea dorită de oficialii ieşeni, însă jucătorul nu vrea să revină în Copou, unde ar avea un salariu de circa două ori mai mic. Reamintim, Qaka a fost vândut în vară la liderul Ligii I cu 375 000 de euro plus TVA, o parte din banii amintiţi fiind dată apoi impresarilor basarabeni care l-au adus pe internaţionalul albanez la Iaşi anul trecut. Poli vrea să puncteze şi la capitolul plecări. Ieşenii sunt aproape de a-i ceda pe Iulian Roşu şi Carlos Corduneanu la Ştiinţa Miroslava. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii