Scene suprarealiste în Ucraina, Bahmut. Soldații Wagner, atacați de militari ruși, conduși de un locotenent beat

luni, 05 iunie 2023, 10:59
2 MIN
 Scene suprarealiste în Ucraina, Bahmut. Soldații Wagner, atacați de militari ruși, conduși de un locotenent beat

Serviciul de presă al lui Evgeni Prigojin a publicat un raport al unui comandant al Wagner, în care afirmă că, pe 17 mai, mercenarii grupării s-au angajat în luptă cu militarii ministerului rus al Apărării, după ce au fost atacați cu focuri de armă în apropiere de satul Semigorie, în districtul Bahmut, relatează site-ul independent rus Meduza.

Pe 2 iunie, Prigojin a declarat că reprezentanții Ministerului rus al Apărării ar fi minat drumurile pe care luptătorii Wagner le-au folosit când au părăsit Bahmut. Două zile mai târziu, serviciul de presă al lui Prigojin a publicat un raport din care rezultă că, pe 17 mai, compania de inginerie și geniu a grupului paramilitar a început să curățe drumurile, dar a fost nevoită să oprească lucrările, deoarece a fost atacată de trupele Ministerului Apărării din Rusia.

Luptătorii Wagner PMC „au luat măsuri de apărare pentru a elimina agresiunea și a reține agresorii”, se arată în raport. El susține că mercenarii ar fi reținut un grup de militari condus de comandantul Brigăzii 72 de puști motorizate, din grup făcând parte un locotenent colonel, „care era în stare de ebrietate”.

Serviciul de presă al lui Prigojin a publicat și un videoclip în care bărbatul se prezintă drept locotenent-colonelul Roman Venevitin și spune că, împreună cu luptătorii săi, a dezarmat grupul de răspuns rapid al PMC Wagner și a tras în mașina acestora. A făcut-o din cauza „antipatiei personale”. Bărbatul din videoclip susține că se afla sub influența alcoolului. Un bărbat din culise îl întreabă pe locotenent-colonel cum și-ar caracteriza acțiunile. După o pauză lungă, bărbatul din videoclip răspunde: „Vinovat”.

Canalul de Telegram Sirena scrie că a găsit în bazele de date ruse un militar cu numele Roman Venevitin. Potrivit sursei, are 45 de ani, servește în forțele armate ruse și înainte de asta a lucrat la agenția de securitate Sparta, din regiunea Nijni Novgorod. În 2013, potrivit publicației, i s-a retras permisul de conducere pentru că a condus în stare de ebrietate. Ministerul rus al Apărării nu a comentat declarațiile serviciului de presă al lui Prigojin. Pe 20 mai, Evgheni Prigojin a anunțat că Bahmut se află sub controlul complet al unităților sale. Cinci zile mai târziu, el a anunțat începerea retragerii unităților Wagner din oraș.

Comentarii