Se schimbă manualul de biologie pentru admiterea la UMF pentru sesiunea din 2023

marți, 15 martie 2022, 02:59
2 MIN
 Se schimbă manualul de biologie pentru admiterea la UMF pentru sesiunea din 2023

Absolvenţii de liceu care doresc să participe la admiterea de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi în sesiunea din 2023 vor trebui să înveţe din alt manual, fiind modificată atât bibliografia de examen, dar şi procentul dintre întrebările de biologie şi cele din disciplina la alegere.

Astfel, potrivit reprezentanţilor UMF Iaşi, schimbarea vine după ce a fost înlocuit manualul de Biologie pentru clasa XI-a cu manualul BARRON’S – Anatomie şi fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină.

Senatul UMF Iaşi a aprobat modificarea procentului de întrebări în structura tezei, la programele de studiu Medicină şi Medicină Dentară.

Aceste modificări ale metodologiei, avertizează UMF Iaşi, se vor implementa începând cu concursul de admitere din 2023, nu de la admiterea din acest an.

Astfel, în 2023, 80% din întrebări vor fi din disciplina obligatorie (Biologie) şi 20% din întrebări vor fi din disciplina la alegere (Chimie organică sau Fizică).

La concursul de admitere din acest an, procentul rămâne la fel ca până acum: 60% din întrebări vor fi din disciplina obligatorie (Biologie) şi 40% din disciplina la alegere (Chimie organică sau Fizică).

Care este bibliografia pentru admiterea din 2023

Pentru admiterea din 2023, absolvenţii de liceu vor utiliza manualul BARRON’S – Anatomie şi fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină, autorii manualului fiind Barbara Krumhardt şi I. Edward Alcamo, iar volumul a apărut la editura University Press Târgu Mureş, ediţia 2022. Acest manual va fi utilizat ca resursă bibliografică pentru concursul de admitere la proba de biologie la facultăţile de medicină şi medicină dentară, înlocuind manualul de Biologie pentru clasa XI-a. Manualul, care are preţul de 175 lei, se găseşte şi la Librăria UMF Iaşi.

Anul acesta, la sesiunea din 2022, se va utiliza ca bibliografie manualul de Biologie pentru clasa XI-a, autori Dan Cristescu, Carmen Sălăvăstru, Bogdan Voiculescu, Cezar Th. Niculescu, Radu Cârmaciu, manual apărut la Editura Corint, Bucureşti, 2014, şi Anatomia şi fiziologia omului – teste pentru admitere 2022, Editura "Gr. T. Popa" U.M.F. Iaşi.

Comentarii