Se va impune vaccinarea obligatorie la nivelul UE?

sâmbătă, 04 decembrie 2021, 15:56
1 MIN
 Se va impune vaccinarea obligatorie la nivelul UE?

Tot mai multe state membre UE au anunţat că vor introduce vaccinarea obligatorie, la toată populaţia sau doar la un segment. Inclusiv şefa Comisiei Europene s-a pronunţat pentru. Dar ce şanse sunt să fie impusă de la Bruxelles tututor ţărilor? 

Tulpina Delta, care a dus la un nou val de infectări cu coronavirus în toată Europa, inclusiv în ţări cu rate bune de vaccinare anti COVID-19, dar nu un nivel totuşi insuficient pentru a obţine imunitatea de turmă, determină tot mai multe stat din Uniunea Europeană să se gândească la vaccinarea obligatorie.

Apariţia noii tulpini Omnicron, care a ajuns deja pe continent, a panicat autorităţile, care se pregătesc pentru măsuri tot mai dure de restricţii şi pentru creşterea gradului de vaccinare.

Austria, cu un nivel de vaccinare anti COVID-19 de 65,2%, a decis introducerea imunizării obligatorie din februarie, pentru a se pune la adăpost în faţa anunţatului val 5 al pandemiei de coronanvirus.

Cei care refuză vaccinarea, vor fi somaţi de autorităţile locale. Dacă ignoră somaţia de două ori, vor prikmi o amendă de 3.600 de euro, potrivit proiectului. Dacă prin refuzul de a se vaccina pun în „pericol serios” alte persoane sau dacă vor continua să ignore somaţiile, amenda poate ajunge la 7.200 de euro.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că trebuie să avem o dezbatere despre oportunitatea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii