Șeful Cyberint: Alte state au atacat România în 2020. Vizate: Guvernul, serviciile, cercetarea

vineri, 14 mai 2021, 15:12
1 MIN
 Șeful Cyberint: Alte state au atacat România în 2020. Vizate: Guvernul, serviciile, cercetarea

"Scopul spionilor cibernetici a fost să obțină informații strategice. Țintesc zonele guvernamentale, afacerile interne și externe, serviciile de informații, armata, companiile private și cercetarea”, a spus Anton Rog, directorul Centrului Cyberint, la Newsweek #2021 IT&C Summit.

Spionii cibernetici nu și-au oprit activitatea din cauza pandemiei de coronavirus, din contră, au continuat să lucreze și au valorificat acest context al crizei de sănătate pentru a exploata temerile oamenilor, a explicat Anton Rog, directorul Centrului Național Cyberint din cadrul SRI, pentru NEWSWEEK #2021 IT&C SUMMIT.

„Cei din instituții publice care au legătură cu informații strategice au fost vizați în special de atacurile cibernetice. Atacatorii au făcut un profil al țintelor și le-au trimis informații mai complexe, cu un grad de veridicitate mai mare, pentru a fi mai credibili.

Scopul lor a fost să obțină informații strategice, spionaj cibernetic. Țintesc zonele guvernamentale, afacerile interne și externe, serviciile de informații, armata, companiile private și cercetarea”, a menționat Anton Rog.

Directorul Cyberint a precizat că actorii statali, în 2020, au realizat atacuri pentru extragere de informații, cu metode avansate de lucru.

Spionii cibernetici au fost ajutați de lockdown, de carantina totală, care a obligat majoritatea instituțiilor publice și companii relevante să continue activitatea de acasă.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii