Şeful de la Permise şi Înmatriculări s-a întors la examenele pentru şoferie. Comisarul Zacornea a avut permisul suspendat pentru alcool

luni, 21 decembrie 2020, 02:57
1 MIN
 Şeful de la Permise şi Înmatriculări s-a întors la examenele pentru şoferie. Comisarul Zacornea a avut permisul suspendat pentru alcool

Şeful Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului şi-a reluat activitatea de examinare a candidaţilor care vor permisul auto sau categorii noi pe carnetul de conducere. Cms. şef Vasile Zacornea pierduse această calitate odată cu suspendarea propriului permis, cu două luni în urmă. 

Amintim că şeful serviciului ieşean a fost găsit în trafic, pe 11 octombrie, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. El a justificat atunci alcoolemia de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat prin faptul că a băut trei sticle de cidru. „Nu credeam că de la trei sticle de cidru voi fi afectat, nici prin cap nu mi-a trecut”, a declarat Vasile Zacornea pentru Ziarul de Iaşi. 

Alcoolemia se încadrează la contravenţie, iniţial şeful Serviciului permise şi înmatriculări având de aşteptat 3 luni până să-şi recapete carnetul de conducere. L-a recuperat însă mai repede, ceea ce i-a permis să reia examinările – un domeniu în care candidaţii aşteaptă cu lunile să le vină rândul. În schimb, verificarea Corpului de control al Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor nu s-a încheiat, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii