Senzaţional! Sărbători locale terminate cu focuri de paie în loc de focuri de artificii!

vineri, 19 octombrie 2018, 19:20
2 MIN
 Senzaţional! Sărbători locale terminate cu focuri de paie în loc de focuri de artificii!

* După cum bine ştiţi deja, sărbătorile municipale de la Iaşi s-au încheiat nu în trombă (cum ar fi fost normal), ci în trombişoară, una mai mică, pe motiv de lipsa focurilor de artificii – care, de obicei, puneau capac ultimei seri, pe bază de concerte. Cauza încă nu se cunoaşte, dar cauza cauzei se bănuieşte (unii spun că ar fi fost politică). Totuşi, nu e cazul să căutăm vinovaţi şi să-i arătăm cu degetul, fiindcă nu doar la sărbătorile din Iaşi s-a întâmplat aşa ceva; detalii, în cele ce urmează:

* La Sărbătorile Consumatorilor din localitatea omonimă, ultima seară, în care a evoluat taraful Simfonia, s-a încheiat nu cu foc de artificii, ci cu un foc de paie, după ce s-au aprins două căpiţe de la chiştocul de ţigară aruncat de un necunoscut bine ciupit. Se bănuieşte că necunoscutul, cu glugă trasă pe ochi, ar fi fost însuşi primarul Georgel Tălâmbă, care a recurs la acest gest după ce a băut banii de artificii.

* Nici la Hapsâni localnicii nu s-au bucurat de focuri de artificii, cu prilejul încheierii sărbătorilor locale; dimpotrivă, ultima seară s-a isprăvit cu un spectacol de operă (Wagner), un recital de manele şi câteva focuri de armă, trase de unul dintre paznici spre patru cetăţeni dintr-o localitate învecinată, veniţi să le fure un purcel.

* Sătenii din Machitori şi-au rugat primarul să le bage, la sfârşitul sărbătorilor, nu foc de artificii, care durează puţin şi costă mult, ci un foc de cărbuni, sub grătare; totuşi, ei s-au bucurat cel mai mult şi mai mult de focul aprins sub cazanul cel mare de făcut rachiu; de la acesta, lăsat nesupravegheat, au luat foc şi câteva case din vecinătate.

* Din lipsă de fonduri, primarul Aurel Pocitanie din Puturoşi a oferit alegătorilor, în loc de focurile de artificii trecute pe afiş, la finalul Sărbătorilor Puturoşilor, artificii pentru bradul de Crăciun, de atârnat pe crenguţe, câte unul pentru fiecare localnic. Drept mulţumire, aceştia vor să-i dea primarului, în schimb, foc la valiză.

Comentarii