Şi-au rupt toate coastele în urma unor căzături. Au nevoie de multe zile de spitalizare

luni, 28 octombrie 2019, 02:57
1 MIN
 Şi-au rupt toate coastele în urma unor căzături. Au nevoie de multe zile de spitalizare

Zilele acestea, în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“ au ajuns mai multe victime ale căzăturilor, fiind vorba despre accidente produse în diferite circumstanţe.

Un caz este al unui bărbat de 55 de ani din localitatea Totoeşti care a căzut într-un canal de aproximativ doi metri şi care are nevoie de spitalizare de lungă durată. Bărbatul a suferit o contuzie forte toracică dreaptă, contuzie abdominală, fracturi costale multiple, având totodată şi o bronşită cronică. După ce a fost evaluat de medicii din UPU a fost redirecţionat către Chirurgie Toracică pentru tratament de specialitate.

Un alt bărbat, în vârstă de 56 de ani, din localitatea Cucuteni a ajuns la spital în stare gravă după ce a căzut de la înălţime, alegându-se cu mai multe fracturi costale şi la nivelul coloanei vertebrale, contuzie pulmonară, contuzie la nivelul ficatului, precum şi laceraţie splenică. Având în vedere gravitatea rănilor suferite, acesta a fost internat pe Anestezie şi Terapie Intensivă, la Chirurgie Generală.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii