Şofer beat de la RDS&RCS, iertat de judecători pentru că are soţia bolnavă acasă

marți, 20 iulie 2021, 01:58
2 MIN
 Şofer beat de la RDS&RCS, iertat de judecători pentru că are soţia bolnavă acasă

Acesta era de 20 de ani şofer la RDS&RCS.

Un şofer băut a fost iertat de judecători pentru că soţia sa este grav bolnavă. Implicat într-un accident, acesta a refuzat să accepte prelevarea de probe biologice, ceea ce l-a adus în faţa instanţei.

Mihai Vieru lucra de aproximativ 20 de ani la RDS&RCS, pe linie de deranjamente. Pe 22 ianuarie, a fost de serviciu până la ora 21. A plecat de la muncă la volanul Daciei Dokker a firmei. Şi-a condus un coleg în Dacia, după care s-a îndreptat spre Miroslava, unde locuia. Pe drum, a fost sunat de un prieten, V.T., care i-a solicitat să vină până la el pentru a-i remedia o problemă cu internetul. La V.T., bărbatul şi-a făcut treaba, dar a şi băut, după propriile declaraţii, 100 ml de ţuică. A plecat din nou spre casă, dar nu a mai ajuns. După ce a traversat aleea Tudor Neculai, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a acroşat o bordură, Dacia rămânând imobilizată, întrucât roţile punţii faţă nu mai atingeau pământul. A încercat să repună autoturismul în circulaţie, fără însă a reuşi. Un locatar din blocul învecinat l-a văzut clătinându-se, căzând şi ridicându-se cu dificultate. A ajuns la concluzia că şoferul se află în stare de ebrietate şi a anunţat poliţia. Deşi iniţial a acceptat să sufle în alcooltest şi să i se preleveze probe biologice, ulterior a refuzat.

La audieri şi-a explicat comportamentul prin faptul că, după ce căzuse la coborârea din maşină, era confuz. În faţa instanţei şi-a recunoscut fapta, fiind judecat astfel în procedură simplificată. Judecătorii au reţinut în favoarea sa faptul că e tatăl a doi copii minori, perceput de cunoscuţi ca o persoană integrată în societate, şi s-a reangajat ca tehnician pentru sisteme de detecţie şi supraveghere.

„De asemenea, reţinem că starea de sănătate a soţiei sale este gravă, afecţiunea de care aceasta suferă punân­d-o în imposibilitate de a se ocupa suficient de mult de copiii celor doi soţi, majoritatea problemelor pe care le presupune întreţinerea unei familii, creşterea şi educarea minorilor fiind în sarcina inculpatului“, au precizat judecătorii.

Lipsa antecedentelor penale a fost argumentul final adus de magistraţii Judecătoriei, care au decis condamnarea lui Vieru la 1 an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa nu a fost însă acceptată de procurori, care au atacat-o. Curtea de Apel urmează să reanalizeze cazul în septembrie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii