Spitalul mobil de la Lețcani, dezasamblat și mutat?

joi, 27 mai 2021, 10:40
2 MIN
 Spitalul mobil de la Lețcani, dezasamblat și mutat?

Schimbare radicala in cazul Spitalului mobil de la Letcani. Acesta ar urma sa fie mutat de la Parcul Transagropolis. Propunerea a fost discutata in cadrul unei intalniri a unui grup dedicat fermierilor din Iasi, spatiul de la Transagropolis urmand a fi preluat de acestia.

Containerele de la Spitalul mobil de la Letcani pentru bolnavii de COVID-19 ar urma sa fie împărțite către unităților medicale din municipiul Iași. O astfel de măsură a fost propusă de reprezentanții unei asociații de agricultori care se ocupă de sectorul agricol din județul Iași.

Costel Alexe, președinte CJ Iași

„Pe subiectul Transagropolis, așa cum spune și denumirea, acel spațiu a fost gândit inițial ca fiind un hub agricol important și evident urma să se dezvolte în ultimii 4 ani astfel încât Iașul să fie pus pe harta agriculturii și mai ales cercetării în agricultură la nivel național. În momentul de față, după cum bine știți, în incinta Transagropolis, de la Lețcani, avem acest spital modular Covid, care îmi doresc cât mai repede să fie din nou operațional chiar dacă astăzi județul nostru este sub 0,5.”

Alina Popa, proprietarul spitalului, a precizat că nu are idee despre o posibila relocare a spitalului.

Alina Popa – director ADI Euronest:„Nu avem cunoștințe despre nici o discuție cu privire la relocarea spitalului mobil de la Lețcani. Nu am fost informați în acest sens, motiv pentru care este prematur la acest moment să facem planuri sau să identificăm alte soluții”

Actuala conducere a CJ Iași a decis reactivarea clusterului agricol înființat în 2017. Pentru că spitalul a rămas închis, iar numărul de cazuri de Covid a scăzut substanțial, s-a propus varianta ca acesta să fie dezasamblat și mutat. În locul său va funcționa acel hub agricol.

Sursa: telem

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii