De Sănătate

Punem punctul pe știi

Studenta de la UMF care a stat două luni în comă şi-a revenit miraculos

miercuri, 02 iunie 2021, 02:01
1 MIN
 Studenta de la UMF care a stat două luni în comă şi-a revenit miraculos

Maria, studenta care a fost transferată în comă profundă de la Suceava la Iaşi din cauza unei tumori extrem de rare, s-a recuperat şi acum participă online la cursurile de la facultate.

La finalul lunii aprilie, tânăra în vârstă de 19 ani a fost operată de urgenţă pe creier de o tumoră extrem de rară, o tumoră de gradul III la nivelul trunchiului cerebral, aflată între creier şi măduvă. Atunci a fost transferată cu ajutorul elicopterului SMURD, având nevoie urgentă de operaţie.

„Maria este dovada vie a faptului că minunile există. În momentul în care s-a adresat spitalului nostru, în urmă cu aproximativ o lună de zile, şi a fost operată în urgenţă, echipa medicală nu i-a dat foarte multe şanse. Am intervenit chirurgical, pentru că era singura ei şansă să trăiască. Astăzi este pe picioarele ei, şi când spun pe picioarele ei, o spun la modul propriu“, a precizat dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale.

Acum Maria urmează online cursurile Facultăţii de Stomatologie, iar medicii se aşteaptă ca în perioada următoare să revină complet la viaţa dinainte de operaţie.

„Recuperarea merge foarte bine. În spital sunt condiţii foarte bune, foarte curat, totul aranjat, nu am ce să reproşez nimănui. Transmit tuturor pacienţilor să aibă încredere, să vină aici în spital pentru că doctorii şi tot personalul se comportă foarte frumos“, a declarat Maria Marici, tânăra pacientă.

Comentarii