Tatăl a cerut instanţei să fie obligat la plata pensiei alimentare

luni, 12 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 Tatăl a cerut instanţei să fie obligat la plata pensiei alimentare

Bărbatul a considerat că asta e singura metodă de a-şi putea vedea fiica.

Un ieşean a cerut el însuşi instanţei să-l oblige la plata pensiei alimentare în favoarea fetiţei sale. A fost singura cale găsită de acesta pentru a o putea vedea. C.Z. s-a despărţit de D.B. atunci când aceasta era însărcinată în trei săptămâni.

Fetiţa s-a născut în august 2019, tatăl recunoscând-o, iar cei doi părinţi căzând de acord ca ea să-i poarte numele. Ulterior însă, relaţiile dintre cei doi părinţi s-au deteriorat, cei doi nereuşind să ajungă la o înţelegere cu privire la condiţiile de creştere a copilului.

Ca urmare, bărbatul s-a adresat instanţei, solicitând ca autoritatea părintească să revină ambilor părinţi, fata să locuiască la mama ei, iar în sarcina lui să fie stabilită o pensie de întreţinere de un sfert din veniturile pe care le realizează.

Totodată, el a cerut stabilirea unui program clar pentru legăturile personale cu fiica sa, constând în 6 săptămâni în vacanţa de vară, o săptămână în vacanţa de iarnă, de Paşte, în vacanţa de primăvară şi cea intersemestrială, ca şi două weekend-uri lunar. El a subliniat că îşi doreşte ca programul de vizitare să aibă ca rezultat apropierea dintre fetiţă şi tată.

Programul de vizite propus de C.Z. nu a fost însă acceptat de mama fetiţei. În cele din urmă, instanţa a încuviinţat doar vizite săptămânale, duminica, şi convorbiri telefonice zilnice, timp de 15 minute.

Tatăl va trebui totodată să achite lunar o pensie de întreţinere de un sfert din salariul minim net pe economie. Această variantă nu a fost considerată însă ca acceptabilă de C.Z. Apelul său împotriva sentinţei a intrat joi pe rolul Tribunalului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii