Tocilizumab, un antiinflamator, reduce riscul de deces la pacienţii cu formă gravă de Covid

vineri, 12 februarie 2021, 08:50
1 MIN
 Tocilizumab, un antiinflamator, reduce riscul de deces la pacienţii cu formă gravă de Covid

Un medicament antiinflamator, tocilizumab, reduce riscul de deces la pacienţii spitalizaţi cu o formă gravă de Covid-19, conform rezultatelor unui vast studiu, salutate de specialişti şi catalogate drept „veşti bune”.

Rezultatele indică faptul că „la 25 de pacienţi trataţi cu tocilizumab, ar fi salvată o viaţă în plus”, au declarat responsabili din cadrul studiului clinic britanic Recovery, care testează o serie de medicamente.

Studiul a arătat, de asemenea, că tocilizumab scurtează perioada până la externarea pacienţilor şi reduce necesitatea ventilaţiei artificiale.

„Este o veste excelentă”, a declarat Anthony Gordon, profesor de anestezie şi terapie intensivă la Imperial College London, care nu a fost implicat în studiu.

Circa 4.000 de pacienţi în stare gravă au fost trataţi cu tocilizumab în Marea Britanie. „Astăzi, chiar şi mai mulţi pacienţi vor beneficia de acest tratament”, a adăugat el.

„Testele precedente asupra tocilizumab au prezentat rezultate mixte”, a declarat Peter Horby de la Universitatea Oxford, responsabil din cadrul studiului Recovery, citat într-un comunicat.

Beneficiile tocilizumab se adaugă acum celor ale steroizilor, potrivit cercetătorilor: în asociere cu un steroid precum dexametazona – singurul tratament care şi-a dovedit până în prezent eficacitatea în reducerea mortalităţii cauzate de Covid-19 – „impactul” asupra mortalităţii „este important”.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii