Trebuie descărcat din nou certificatul verde după doza 3?

miercuri, 08 decembrie 2021, 13:36
1 MIN
 Trebuie descărcat din nou certificatul verde după doza 3?

Pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 într-o postare pe Facebook.

Mai multe persoane au întrebat dacă certificatul verde poate fi generat și după administrarea primei doze, însă CNCAV a transmis că în acest caz nu va fi valid.

“Se poate genera și după prima doză dar nu este valid. Trebuie să aveți schemă completă de vaccinare și să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, au răspuns reprezentanţii CNCAV unei întrebări puse în comentariile postării.

În comentariile postării de pe pagina RO Vaccinare, mai multe persoane au cerut lămuriri privind generarea certificatului verde după administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid.

O persoană a întrebat dacă certificatul digital trebuie descărcat din nou de pe platformă, după a treia doză.

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare”, au răspuns reprezentanţii RO Vaccinare.

Un alt utilizator a întrebat dacă a descărcat deja certificatul pe telefon după a doua doză se va actualiza automat după administrarea booster-ului.

„Trebuie să generați un nou certificat, dar nu este necesar. Certificatul generat în urma vaccinării cu schemă completă este suficient”, a fost răspunsul administratorilor paginii RO Vaccinare.

Aflați amănunte de pe stirileprotv.ro.

Comentarii